Cultura dimarts, 1 de Juny de 2021

Fantàstics i emotius concerts de fi de curs de la Coral Infantil Nova Cervera


Autor: Coral Infantil Nova Cervera

Dissabte 29 de maig van oferir tres concerts a l'església de l'antic convent de Sant Francesc

Fantàstics i emotius concerts de fi de curs de la Coral Infantil Nova Cervera
Fantàstics i emotius concerts de fi de curs de la Coral Infantil Nova Cervera Foto: aida escudé

La tarda del passat dissabte 29 de maig,  l'històric edifici de l'església de l'antic convent de Sant Francesc, ubicada al camí dels Horts de Cervera, va esdevenir el lloc escollit per a dur-hi a terme els petits concerts de fi de curs de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA, ja que la intenció de l'entitat era que després d'aquest any de pandèmia, es pogués recuperar el retorn als escenaris dels set grup corals de l'entitat en algun espai inèdit. Cal recordar, que un grup de voluntaris de l'entitat, format per la junta i les directores, les setmanes prèvies havien efectuat tasques de neteja i condicionament de l'edifici, ja que es troba en cert estat d'abandonament i ara ja feia dos anys que no obria les seves portes al públic.

Per tal de donar compliment a totes les mesures assenyalades en la prevenció de la pandèmia, el tradicional concert de fi de curs es va dividir en tres petits concerts diferents, per tal que entremig es pogués deixar una estona lliure per netejar la sala. És per això que a les 17h van actuar els grups d'Escatxics, Barrufets i Mitjans, a les 18:30h. els Petits A i  Petits B, i a les 20h. els Grans A i Grans B. 

Cadascun dels tres concerts va contenir una temàtica diferent, tenint en compte l'adequació de la mateixa a l'edat dels cantaires, i així com els Escatxics i Barrufets van mostrar el treball efectuat amb boniques cançons sobre els contes tradicionals, sota el títol 'Hi havia una vegada...', que va comptar amb la col·laboració de l'Òscar Marsinyach i el Carles Sala a la narració i la Fàtima Puig a l'atrezzo; després, els dos grups de Petits A i Petits B van oferir al nombrós públic present, un viatge arreu del món a través de les cançons recollides per un músic imaginari, gaudint amb melodies tradicionals d'Israel, Itàlia, Marroc, Camerun, Xile, Filipines..., per finalitzar a Catalunya, amb la interpretació de la coneguda cançó dansa 'Joan del Riu', amb l'acompanyament de la Teresa Puig al piano. Per últim, els dos grups de Grans A i Grans B van delectar el públic assistent amb una bona dosi de qualitat musical i emocions a través del maridatge entre la música i les plantes aromàtiques de la Segarra, sota el títol 'Cantem a la natura', que va comptar amb la col·laboració de la Dolors Rosich en l’elaboració dels textos i la narració, la Pau Terribas a la percussió i el Marc Castellà al piano.

El darrer concert va clausurar la jornada amb una fantàstica sorpresa als cantaires que enguany ja compleixen els divuit anys -l'Eva Bertran, Mireia i Max Puig, Anna Pujol i Soraya Sànchez-, que després d'una llarga trajectòria a l'entitat, se'ls hi va preparar un bonic comiat a través d'un reportatge fotogràfic amb imatges del seu pas per la Coral Infantil al llarg del temps, mentre la resta de cantaires del Grup de Grans B i les seves respectives directores, l'Esther Llopis i la Rosa Puig, els hi cantaven una versió especial per a tots ells de la peça 'Pata Pata' de Míriam Nakeba. Evidentment, no hi van faltar les respectives mostres d'agraïment i les llàgrimes als ulls, perquè les experiències musicals i humanes viscudes són moltes i esperem que per a tots cinc perdurin per sempre al seu cor, tot esperant que continuïn vinculats a l'entitat i a l'Agrupació Coral de Cervera, i sobretot que no deixin mai de cantar !!!

Des de la Coral Infantil Nova Cervera, es vol agrair molt profundament a tots els cantaires, directores, junta, col·laboradors i a totes les famílies que formen part de l'entitat, la seva implicació, confiança i també coratge per haver pogut tirar endavant aquest curs tan especial, marcat per la incertesa i les pors de la pandèmia, però que ha pogut tenir un final feliç tot pujant novament als escenaris a cantar, i en breu també es podrà gaudir d'una esperada jornada lúdica i musical a la casa de colònies de La Carral, al Solsonès, en la qual totes i tots els cantaires tindran l'ocasió de gaudir un cop més de la part més vivencial que aporta el fet de formar part de la Coral Infantil Nova Cervera.

concerts de fi de curs de la Coral Infantil Nova Cervera a l'església de l'antic convent de Sant Francesc - Cervera
concerts de fi de curs de la Coral Infantil Nova Cervera a l'església de l'antic convent de Sant Francesc
Foto: aida escudé
concerts de fi de curs de la Coral Infantil Nova Cervera a l'església de l'antic convent de Sant Francesc - Cervera
concerts de fi de curs de la Coral Infantil Nova Cervera a l'església de l'antic convent de Sant Francesc
Foto: josep m. escudé


Etiquetes: concerts coral cervera

Ho vols compartir?