Cultura dilluns, 12 de Juliol de 2021

Ramon Pardina guanya la setzena edició del Premi 7lletres


Autor: somsegarra

Amb l'obra 'El gran circ domèstic'

Ramon Pardina guanya la  setzena edició del Premi 7lletres
Ramon Pardina guanya la setzena edició del Premi 7lletres Foto: 7lletres

El guionista de televisió i escriptor Ramon Pardina (Barcelona el 1977), ha rebut el premi literari 7lletres del 2021 per l’obra El gran circ domèstic en l'acte de lliurament celebrat el 9 de juliol al castell de Concabella

A El gran circ domèstic, la vida més quotidiana, domèstica, s’entrelliga amb la sorpresa i l’experiència fantàstica per fer-nos reflexionar. Mirar els anuncies de televisió és ben normal, però no que un dels seus protagonistes surti de la pantalla per plantar-se a la teva sala. Com serà la teva vida amb aquest ser adorable sortit de la pantalla? Qualsevol pot arribar a trobar el pis dels seus somnis, però què passa si el pis no et vol i fa tot el possible per fer-te fora? O si quan tornes a la cua on t’espera la teva parella, tu ja no ets tu i ningú no et reconeix?

Després d’una trajectòria com a creatiu publicitari, Ramon Pardina ha escrit guions per a programes d’humor com Polònia, Crackòvia, El Foraster, Buenafuente o Late Motiv. També ha publicat els llibres de relats La novel·la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), El jugador de futbolí que volia córrer la banda (Premi Joan Santamaria de narració 2007), L’home més feliç del món (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010), El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016) i, juntament amb Quim Masferrer, el llibre Dietari d’El Foraster (Ara Llibres, 2014).

En l’edició d’enguany, la setzena, s’ha rebut un total de 33 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, s’ha requerit la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats 12 originals. El jurat ha estat format per Alba Granell, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

El premi, editat per Pagès Editors, té una dotació econòmica de 7000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les Terres de Lleida.

7lletres. El premi literari i més coses, és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera i de l’Ajuntament de Els Plans de Sió.



Etiquetes: premi literari 7lletres ramon pardina concabella

Ho vols compartir?