Cultura dimarts, 1 de Març de 2022

Publicada una novel·la inèdita de Pedrolo, 'Visita a la senyora Soler', víctima de la censura


Autor: somsegarra

L'editorial lleidatana Fonoll publica 'Visita a la senyora Soler', una novel·la que la dictadura va prohibir per immoral

Publicada una novel·la inèdita de Pedrolo, 'Visita a la senyora Soler', víctima de la censura
Publicada una novel·la inèdita de Pedrolo, 'Visita a la senyora Soler', víctima de la censura Foto: editorial fonoll

L’editorial Fonoll ha publicat una novel·la inèdita de Manuel de Pedrolo, un dels autors més prolífics de la literatura catalana, . És tracta de Visita a la senyora Soler, escrita el 1959, una de les obres considerades perdudes de Pedrolo, donat que l´any 1971 va ser prohibida per la censura franquista.

L'experta en l'autor Anna Maria Villalonga, que va ser comissària de l'Any Pedrolo, és qui s'ha encarregat del pròleg i ha tingut cura del llibre. Explica que la novel·la aborda les dificultats per accedir a la sexualitat d'una noia de 27 anys a finals dels anys 50 del segle passat, en una Barcelona grisa de postguerra.

La protagonista és la Jordina que mai ha tingut relacions sexuals. L´ambient familiar i social reprimeix el seu desig. Però la Jordina té un malson sexual recurrent, i amb l´ajut de la seva amiga Simona i de la psicoanàlisi, troba el camí per expressar els seus sentiments i necessitats més profunds. Les conseqüències d´aquest despertar seran imprevisibles.

Segons Villalonga, al rerefons de la novel·la hi ha la lluita per la llibertat sexual de la dona i també hi juga un paper destacat la lluita de classes de l'època.

Podeu comprar-la en línia preu 20€

Manuel de Pedrolo el segarrenc  que va revolucionar  la literatura catalana  contemporània -
Manuel de Pedrolo el segarrenc que va revolucionar la literatura catalana contemporània
Foto: revista segarra


Etiquetes: novel·la inèdita censurada Manuel de Pedrolo

Ho vols compartir?