Cultura dimarts 26 abril 2022

Els Ajuntaments dels Plans de Sió i de Tàrrega se sumen a l'organització del premi 7lletres


Autor: somsegarra

Un projecte d'abast intercomarcal per reivindicar la figura de Pedrolo

Els Ajuntaments dels Plans de Sió i  de Tàrrega se sumen a l'organització del premi 7lletres
Els Ajuntaments dels Plans de Sió i de Tàrrega se sumen a l'organització del premi 7lletres Foto: 7lletres

Dilluns, 25 d’abril, ha tingut lloc al castell de Concabella la signatura del nou conveni de col·laboració per l’organització de '7lletres. El premi literari i més coses', que, d'ara endavant, serà organitzat conjuntament pel Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera, l'Ajuntament de Plans i l'Ajuntament de Tàrrega.

Tal com ha posat de manifest el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, era necessari que a les portes de la seva majoria d’edat, 7lletres creixés incorporant els Ajuntaments dels Plans de Sió i de Tàrrega. El primer, per haver col·laborat en aquesta iniciativa des dels seus inicis i ser el municipi al qual pertany l’Aranyó lloc de naixement de Pedrolo. A més, el castell de Concabella, també a Plans de Sió, acull l’Espai Pedrolo i el fons documental de l’escriptor. La coorganització amb l’Ajuntament de Tàrrega era un desig llargament perseguit que finalment s’ha pogut dur a terme.

Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, ha coincidit en què la incorporació de Tàrrega a 7lletres era necessària donada la vinculació vital i sentimental de Pedrolo amb ciutat i més ara, que la casa on va viure l’escriptor es convertirà en casa museu.

Des de l’any 2006, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Manuel de Pedrolo han convocat un premi literari i han organitzat un seguit d’activitats culturals arreu de la comarca de la Segarra per homenatjar la figura, l’obra i el pensament de Manuel de Pedrolo. A partir d’enguany, dissetena edició, tant el premi com les més coses passen a tenir un abast intercomarcal.

Pel que fa al premi, aquest any ha sofert alteracions en les dates. El termini de lliurament d’originals serà el 30 de juny i l’atorgament del premi el 7 d’octubre. La voluntat és que en les pròximes edicions la data d’atorgament del premi torni a ser el 7 de juliol.

Tàrrega, Cervera i els Plans de Sió acolliran les activitats programades per la present edició. El tret de sortida serà el mes de maig a Tàrrega dins del Festival Embarrat i es clouran a Concabella amb el lliurament del premi.


bases-7lletres-2022.pdfEtiquetes: premi literari 7lletres organització concabella

Ho vols compartir?