Cultura divendres, 27 de Maig de 2022

Rosa Fabregat, Premi Nacional de Cultura 2022


Autor: somsegarra

Els premiats són la coreògrafa Núria Guiu, el dramaturg Jordi Casanovas, l'escriptora Rosa Fabregat, el PEN Català i el projecte Càntut

Lliurament del Premi Nacional de Cultura 2022 a Rosa Fabregat
Lliurament del Premi Nacional de Cultura 2022 a Rosa Fabregat Foto: Conca

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha reconegut amb els Premis Nacionals de Cultura 2022 a l'escriptora cerverina Rosa Fabregat, el dramaturg Jordi Casanovas, l'associació d'escriptors PEN Català, la ballarina i coreògrafa Núria Guiu i el projecte cultural 'Càntut. Cançons de tradició oral'.

El jurat ha premiat Rosa Fabregat per la llarga trajectòria literària i de compromís cultural des que va començar a escriure, als 14 anys. Ha conreat la poesia, però també la novel·la i l'assaig, des de llocs innovadors per a la seva generació, com ara la ciència-ficció i el feminisme.

El jurat en destaca una trajectòria literària constant i perllongada, sempre atenta a la problemàtica contemporània, sense renunciar a la confrontació entre la realitat i la interpretació lírica. Combina la vocació literària amb la vocació científica. És doctora en Farmàcia i fou la primera presidenta de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia.

L'any 2017 va rebre la Creu de Sant Jordi, que atorga el Govern de Catalunya , el Premi Sikarra, concedit per Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot, i la Medalla al Mèrit cultural de l'Ajuntament de Lleida.

L'entrega de guardons s'ha celebrat aquest divendres en un acte a la Fundació Joan Miró de Barcelona.

Els guardonats del Premi Nacional de Cultura 2022 - Cervera
Els guardonats del Premi Nacional de Cultura 2022
Foto: Conca
Rosa Fabregat acompanyada per autoritats cerverines i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida - Cervera
Rosa Fabregat acompanyada per autoritats cerverines i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida
Foto: paeria cervera


Etiquetes: rosa fabregat premi nacional de cultura

Ho vols compartir?