Cultura dijous, 4 de Agost de 2022

Èxit de la cinquena edició dels Festivals Alta Segarra


Autor: somsegarra

Un miler d’espectadors gaudeixen de música i gastronomia a l'edició 2022 dels Festivals

Concert de la Cobla Marinada a Pereres
Concert de la Cobla Marinada a Pereres Foto: FAS

El passat cap de setmana es va cloure la cinquena edició dels Festivals Alta Segarra amb dues actuacions a Copons. L’organització fa un balanç positiu d’aquesta cinquena edició dels Festivals, que tornaven als escenaris després de la pandèmia i de la celebració de l’última edició el 2019.

Més enllà de fer una proposta cultural, amb vuit concerts de gran qualitat, com són El Petit de Cal Eril, Salva Racero, Manu Guix, l’espectacle ‘Llum’ de la cobla Marinada amb el cantaor Pere Martínez, Joana Serrat (duet), Beth i la pianista Laura Andrés, la Dream Big Funk Band i el pianista Marco Mezquida, els festivals volen ser un pol d’atracció per als turistes, reforçar els vincles entre els pobles i el treball en xarxa entre les organitzacions del territori. 

La manera d’aconseguir-ho és donant a conèixer i fent atractius els entorns on tenen lloc els concerts que enguany han estat el Bosquet del Rentador de Calaf, l’exterior del Casal de la Salle a Pereres (Veciana) i l’església de Santa Fe de Calonge de Segarra. Copons, que aquest any s’estrenava als Festivals, va haver de traslladar finalment els concerts previstos al Gorg de Nafre per la pluja i el mal estat del terreny, a dos altres espais del municipi, a la sala Polivalent i a la piscina municipal. Ara, una vegada passat l’estiu, s’iniciaran contactes amb diferents administracions perquè l’any vinent es pugui celebrar la sisena edició en nous i atractius entorns.
 
Un altre pilar dels Festivals és la proposta gastronòmica. Enguany, el Grup Anifalac de Calaf ha servit 740 tastos amb productes Km zero de primera qualitat que han ideat, elaborat i servit les dones integrants del mateix grup. Tot plegat regat amb vins i caves del les Bodegues Maset, el celler del Festival.
 

Suport de les administracions



Per a l’entitat organitzadora, el Casino de Calaf, ha estat fonamental el suport econòmic i logístic dels ajuntaments de Calaf, Veciana, Calonge de Segarra i Copons, així com el de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Institut Nacional de les arts escèniques i de la música. A més, ha comptat amb la implicació i patrocini d’un important grup d’empreses del territori que han ajudat a fer realitat aquesta cinquena edició del festival.

Concert de Joana Serrat a Calonge de Segarra - Calaf
Concert de Joana Serrat a Calonge de Segarra
Foto: FAS
Concert de Salva Racero a Calaf - Calaf
Concert de Salva Racero a Calaf
Foto: FAS
Concert del Petit de Cal Eril a Calaf - Calaf
Concert del Petit de Cal Eril a Calaf
Foto: FAS
Concert de Manu Guix a Pereres - Calaf
Concert de Manu Guix a Pereres
Foto: FAS
Concert de Beth Rodergas a Calonge de Segarra - Calaf
Concert de Beth Rodergas a Calonge de Segarra
Foto: FAS
Concert de Dream Big Funk Band a Copons - Calaf
Concert de Dream Big Funk Band a Copons
Foto: Judit Martí
Concert de Maro Mezquida a Copons - Calaf
Concert de Maro Mezquida a Copons
Foto: Judit Martí
Èxit de la cinquena edició dels Festivals Alta Segarra - Calaf
Èxit de la cinquena edició dels Festivals Alta Segarra
Foto: Judit Martí


Etiquetes: festivals alta segarra

Ho vols compartir?