Cultura dilluns, 10 de Octubre de 2022

Montse Milan guanya la dissetena edició del Premi 7lletres


Autor: somsegarra

L'obra 'Manual de supervivència' s'enduu el 7000 euros del premi

Montse Milan  guanya la dissetena edició del Premi 7lletres
Montse Milan guanya la dissetena edició del Premi 7lletres Foto: Josep A Pérez

La mestra Montse Milan Moliné (Lleida, 1982) ha rebut el premi literari 7lletres del 2022 per l’obra Manual de supervivència en l'acte de lliurament celebrat el divendres 7 d'octubre al castell de Concabella.

Manual de supervivència és una història d’històries. La fredor de la gran ciutat és el marc que delimita uns personatges marcats per un fet passat que aflora en el present. Les seves vides es van entreteixint fins mostrar un conjunt ben divers de foscors humanes. L’estil precís i àgil de l’autora abraça les veus íntimes i els tocs generals de denúncia, una fusió que manté hàbilment de principi a fi.

Montse Milan Moliné és mestra d’educació infantil. Com a escriptora s’ha format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Laboratori de Lletres, també de Barcelona. S’ha donat a conèixer en el vessant d’escriptora en diferents col·laboracions i concursos literaris, on ha guanyat els primers premis al Concurs de relats Setmana de la Lectura d’Esterri d’Àneu (2018 i 2019), amb La mort d’endins i Tercer acte; al II Concurs de Microrelats de la Vall Fosca (2018 i 2020), amb Plof! i Aventura lèxica. Ha estat finalista al Premi Vent del Port (2018, 2019 i 2021), amb L’arengada, El davantal brut i El món sense Petrus Salinger. Des del 2018 col·labora a la revista La Borrufa amb microrelats, poesia visual i ressenyes literàries. Als afores, publicat per Voliana Edicions, és el seu primer llibre.

En l’edició d’enguany, la dissetena, s’ha rebut un total de 38 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, s’ha requerit la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats 16 originals.

El premi, editat per Pagès Editors, té una dotació econòmica de 7000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les Terres de Lleida.

7lletres. El premi literari i més coses, és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera, de l’Ajuntament dels Plans de Sió i de l’Ajuntament de Tàrrega.

Montse Milan  guanya la dissetena edició del Premi 7lletres - Concabella
Montse Milan guanya la dissetena edició del Premi 7lletres
Foto: castell concabella
Montse Milan  guanya la dissetena edició del Premi 7lletres - Concabella
Montse Milan guanya la dissetena edició del Premi 7lletres
Foto: castell concabella


Etiquetes: premi literari 7lletres montse milan concabella

Ho vols compartir?