Cultura dimarts, 31 de Gener de 2023

L’Ateneu de Guissona reobre les portes


Autor: somsegarra

Després de més de 10 anys d'obres i un cost de 2,5 milions d’euros

L’Ateneu de Guissona reobre les portes
L’Ateneu de Guissona reobre les portes Foto: Aj. Guissona

El dissabte 4 de febrer de 2023, l’Ateneu, el teatre municipal de Guissona, reobre les seves portes coincidint amb el centenari de la institució.

Guissona celebrarà l’obertura de l’espai amb un espectacle inaugural que s’oferirà en dues sessions: una sessió a les 12 h del matí i una altra a les 20 h del vespre ( les entrades ja estan exahurides). La direcció artística de l’acte inaugural va a càrrec de la companyia SUS-4.

Ara, després de més de deu anys de treballs, l'Ateneu és un equipament reformat, perfectament adaptat a la normativa actual, pel que fa a l'accessibilitat de públics, equipat amb els elements tecnològics de so i llum necessaris per poder realitzar qualsevol producció escènica o de cinema, amb una sala teatre amb capacitat per a 390 persones, una sala polivalent nova, un bar social reformat i uns nous espais per l'associació de l'Ateneu. Guissona ha invertit en aquest equipament cultural més de 2,5 milions d’euros.

Cent anys d'història


L’edifici, que es va inaugurar per la Festa Major de l'any 1923, va néixer amb l’impuls de promoure els coneixements literaris, científics, artístics, i desenvolupar l’activitat cultural així com fomentar la pràctica d'activitats esportives i lúdiques entre la gent de Guissona.

Fins a l'arribada dels Ajuntaments democràtics, l'Ateneu de Guissona, va ser l'entitat cabdal en la dinamització cultural de la vila de Guissona, assumint funcions de biblioteca, teatre, sala de cinema, ràdio, etc.

A partir de la dècada dels noranta l'entitat va anar reduint la seva activitat i aquesta disminució va portar a la institució a una profunda crisi.

L'any 2004 va entrar una nova junta amb dos reptes importants: tornar a teixir l'aspecte associatiu de l'entitat i reformar l'edifici de l'Ateneu que presentava problemes estructurals greus i altres mancances. L'any 2008 la reforma de l'edifici es va convertir en l’acció prioritària per la junta de l'Ateneu que, tot i no disposar de l’edifici ha continuat elaborant un programa d’activitats. Per aquest motiu es va decidir enderrocar la part interior de l'edifici. Fa dos anys ja es va reobrir el bar de l’Ateneu.

L'edifici es troba ubicat en el bell mig de la vila de Guissona. Presenta tres façanes diferents: una al carrer Raval del Convent, la principal a la Plaça de Sant Roc i l'altra al carrer Bisbal.

L’Ateneu de Guissona reobre les portes - Guissona
L’Ateneu de Guissona reobre les portes
Foto: Aj. Guissona


Etiquetes: equipaments culturals ateneu guissona

Ho vols compartir?