Cultura dimecres, 22 de Març de 2023

Els Amics de Sant Magí, premi Sikarra 2023


Autor: efes

Per l’acció i trajectòria de l’Associació en la recuperació de l’aplec i les tradicions de la Brufaganya i esdevenir un referent cultural de la Baixa Segarra.

La presidenta de l'entitat Teresa Forné va recollir el premi Sikarra 2023
La presidenta de l'entitat Teresa Forné va recollir el premi Sikarra 2023

Dissabte 19 de març l’Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn va rebre al santuari de Sant Magí el dotzè guardó del Premi Sikarra que organitzen la Fundació Jordi Cases i Llebot i L’Espitllera, Fòrum d’Estudis Segarrencs.

El jurat considera que l’Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn ha esdevingut un referent cultural al municipi de Pontils i a la Baixa Segarra, a partir de les accions de conservació i divulgació de tot el patrimoni cultural i natural de la Brufaganya, des de diferents vessants com les tradicions religioses, la història oral, la natura, la música, els arxius documental i fotogràfic, el patrimoni arquitectònic o activitats educatives i visites guiades. A tall d’exemple, es pot destacar la recuperació l’any 2010, del Ball Pla de Sant Magí, que no es ballava des de feia més de 100 anys, i la restauració de diferents instal·lacions del santuari a partir de treball voluntari.

L’entrega del guardó va tenir lloc al santuari de Sant Magí de la Brufaganya davant d’un centenar de persones. El va recollir la presidenta de l’entitat Teresa Forné, que de forma emotiva va voler dedicar el premi a l’impulsor del col·lectiu mort recentment, Magí Trullols. L'acte va finalitzar amb l'actuació del grup Les Mezzos.

El premi reconeix la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.

El guardó es una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez que reprodueix la moneda Sikarra, adquirida per l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases, documentada fa 2.300 anys i que s’exposa al Museu Comarcal de Cervera.

En la passada edició el Premi va ser per a l’Associació Cultural impulsora de la revista La Segarra, de Sant Coloma de Queralt (Baixa Segarra).

Actuació del grup Les Mezzos - Rocamora i Sant Magí de la Brufaganya
Actuació del grup Les Mezzos
Públic en finalitzar l'acte - Rocamora i Sant Magí de la Brufaganya
Públic en finalitzar l'acte


Etiquetes: premi sikarra associació d’amics de sant magí de la brufaganya pontils

Ho vols compartir?