Cultura diumenge, 9 de Juliol de 2023

Francesc Duch guanya per segona vegada el premi 7lletres


Autor: somsegarra

L'obra 'El futur que volíem' del gironí s'enduu el 7.000 euros del premi

Francesc Duch guanya per segona vegada el premi 7lletres
Francesc Duch guanya per segona vegada el premi 7lletres Foto: Miquel Traveria

L’escriptor i fisioterapeuta gironí Francesc Duch Casanova (1987) és el guanyador de la divuitena edició del Premi 7lletres, dedicat a l’escriptor Manuel de Pedrolo, amb un conjunt de relats titulats El futur que volíem. Val a destacar que Duch ja va guanyar aquest mateix premi fa cinc anys, el 2018, amb Altres mares. El jurat va destacar la 'prosa quirúrgica i el ritme turbulent' dels set relats.

Duch ha publicat també els conjunts de relats El vol de l’Alícia i altres contes (Viena Edicions, 2021), guardonat amb el 30è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa i 34è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu. Joana és la seva primera novel·la, guardonada amb el XXXIX Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre.

L'acte d'entrega es va celebrar el passat divendres al castell de Concabella i va comptar amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i l'actuació de Meritxell Gené i Txabi Abrego.

El premi, editat per Pagès Editors, té una dotació econòmica de 7000 euros, cosa que el converteix en el més ben dotat de les Terres de Lleida.

7lletres. El premi literari i més coses, és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, de la Paeria de Cervera, de l’Ajuntament dels Plans de Sió i de l’Ajuntament de Tàrrega.

Proclamació del guanyador del premi 7lletres - Concabella
Proclamació del guanyador del premi 7lletres
Foto: Miquel Traveria
actuació de Meritxell Gené i Txabi Abrego - Concabella
actuació de Meritxell Gené i Txabi Abrego
Foto: Miquel Traveria


Etiquetes: premi literari 7lletres francesc duch concabella

Ho vols compartir?