Economia dimarts, 3 de Gener de 2012

El Consell Comarcal de la Segarra redueix un 20% el pressupost del 2012


Autor: editor

El pressupost aprovat és de 8 milions d'euros. Entre les mesures per reduir despeses hi ha el tancament de l'oficina de turisme.

Oficina de Turisme de la Segarra
Oficina de Turisme de la Segarra Foto: Xavi Santesmasses

El ple del Consell Comarcal de la Segarra, celebrat el passat 21 de desembre a Guissona, va aprovar el pressupost inicial previst per a l'exercici 2012 que ascendeix a un import global de 8 milions euros, el que suposa una reducció del pressupost del 20% respecte l'exercici del 2011. Els pressupostos van estar aprovats sense cap vot en contra pels diferents grups polí­tics.

Segons el president comarcal, Adrià Marquilles, es va referir a les finances de l'ens comarcal per al proper any manifestant la obligació d'haver reduït el pressupost davant la difí­cil situació econòmica actual. Va manifestar que tocava una actitud de contenció i reducció de la despesa, però amb la voluntat de garantir tots els serveis que es presten, tant als ajuntaments com als ciutadans. Marquilles va qualificar els pressupostos de 'coherents i optimitzats' amb el context de recessió econòmica que es viu actualment. En el pressupost s'han aplicat reduccions que afecten tant a la despesa corrent com al capí­tol de personal i transferències.

El ple també va servir per aprovar els estatuts del Consell de participació de serveis socials a la comarca, un consell de participació que servirà per treballar conjuntament amb tots els professionals i les entitats les temàtiques relatives a la gestió dels serveis socials a la Segarra.

En anterioritat al Ple, va tenir lloc el Consell d'Alcaldes on es va informar als alcaldes de la situació econòmica del consell comarcal i de les limitacions del pressupost per al 2012. Limitacions que impliquen un gran esforç per incrementar els ingressos i la necessitat d'optimitzar els serveis amb criteris d'eficàcia i eficiència. Tan el Consell d'Alcaldes com el Ple Comarcal van tenir lloc a Guissona per seguir complint amb la itinerància per la comarca en el darrer ple de l'any.

El consell comarcal de la Segarra tanca l'oficina de turisme pels ajustos econòmics


La reducció de les despeses ha comportat la decisió de tancar l'oficina de turisme de la Segarra, situada al carrer Major de Cervera a partir de l'1 de gener. Ramon Royes, alcalde de Cervera va explicar que mentre es porta a terme un estudi de la viabilitat i sobre l'emplaçament més òptim de l'Oficina de Turisme, el personal del Museu Comarcal de Cervera se n'ocuparà de gestionar-la. De totes maneres, no es descarta arribar a un acord de col·laboració amb el Consell per mantenir oberta l'Oficina.

Cervera mantindrà així­ dues seus per atendre el turisme que arriba a la ciutat, l'edifici del Centre d'Acollida Turí­stica (CAT) al costat de l'autovia A-2 i l'Oficina de Turisme del carrer Major, que passarà a ser de titularitat municipal.



Etiquetes: consell comarcal pressupostos turisme segarra
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?