Economia divendres, 17 de Agost de 2012

Endesa millora la xarxa de baixa tensió a boscos de la Segarra


Autor: editor

A la xarxa que passa per zona boscoses al límit entre La Segarra i El Solsonès

Xarxa de baixa tensió al pas per l'Aguda
Xarxa de baixa tensió al pas per l'Aguda Foto: Ramon Sunyer

Endesa ha invertit 122.000 euros a integrar a l'entorn natural més de nou quilòmetres de la xarxa de baixa tensió que passa per zona boscoses al límit entre La Segarra i El Solsonès, en el marc del pla de millora tecnològica d'aquestes infraestructures a les comarques de Lleida.

Segons un comunicat, ha minimitzat la presència de la xarxa al substituir els tres cables paral·lels habituals per un nou sistema de línia trenada. La nova xarxa és més robusta i resistent als fenòmens meteorològics, per la qual cosa també ha millorat la qualitat del subministrament als municipis de Biosca i Torà, a La Segarra, i a Pinell de Solsonès, al Solsonès.

Endesa també ha invertit recentment 218.000 euros en els treballs de reforma tecnològica d’una línia d’alta tensió a 110 kV que discorre pels termes municipals de Ponts i Vilanova de l’Aguda, a la Noguera, i de la qual en depenen 16.000 clients de les comarques de l’Anoia, el Bages, la Noguera i la Segarra.

L’acció ha consistit en la renovació integral d’un tram de gairebé 6 quilòmetres de la xarxa. En concret, s’ha substituït el cablejat per un d’alumini, més fiable i amb millors prestacions mecàniques i elèctriques, per millorar les condicions de seguretat de la infraestructura.Etiquetes: xarxa elèctrica endesa
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?