Economia dilluns, 22 de Octubre de 2012

Qui és Montero Energy Corporation?



R2 Energy ltd
R2 Energy ltd Foto: Redacció

L'empresa Montero Energy Corporation SL és de recent creació, inscrita al registre mercantil de Madrid. Va ser constituïda per Rafael Lopez Guijarro, el 26/12/2011, com a soci únic i amb un capital inicial de 3.000 euros. Dos mesos després, 21.02.12, va cessar i les va vendre a Craig Steinke Allan, CEO de R2 Energy.

El seu objecte social és l'exploració, investigació i explotació de jaciments d'hidrocarburs existents al territori espanyol i sembla estar vinculada a un grup canadenc.

R2 Energy


R2 Energy és una empresa canadenca també de recent creació. Els dos principals accionistes són Ian Telfer i Craig Steinke. Ambdós ja van participar en una empresa anterior, Realm Energy International Corporation, també enfocada a l'explotació del gas d'esquist i que el 2011 van vendre a una de les grans San Leon Energy.

Telfer també ha exercit com a President de la Junta de Goldcorp Inc, una de les companyies mineres d'or més grans i de major creixement del món. Al setembre de 2010, va ser nomenat President del Consell Mundial de l'Or.

Rafael Lopez Guijarro és gerent d'explotació a Europa i Amèrica Llatina de l'empresa canadenca . Segons el seu CV 'és un geòleg especialista en exploració de jaciments convencionals i no convencionals de petroli i gas, inclosa la geoquímica, la paleogeografia i anàlisi de conques sedimentàries. És un bon coneixedor de la geologia de les principals conques sedimentàries d'Espanya i dels requisits ambientals per a l'exploració, perforació i explotació d'hidrocarburs'.

Abans de R2 Energia, va treballar al Ministeri d'Indústria espanyol, on va donar suport tècnic al sector d'hidrocarburs. I anteriorment amb REPSOL.

Els interessos de Montero Energy Corporation a Espanya


La mateixa empresa també ha presentat aquest setembre tres sol·licituds a la província de Castelló ( Aristóteles, Pitágoras y Arquímedes que afecten a un total de 195.569,5 ha).

Des de final del 2011 ha presentat diferents sol·licituds dins el territori espanyol: Galileo, a Cantabria, Burgos i Vizcaya (77.737,5 ha); Edison i Tesla a Sòria (148.000 ha) i dues a Saragossa Kepler i Copérnico (130.000 ha). D'aquestes sembla que encara no s'ha concedit el permís a cap d'elles i molts dels ajuntaments han aprovat mocions contra el fracking , el govern de Cantàbria ha encomanat un estudi sobre el tema ala Universitat de Cantàbria i a moltes poblacions d'aquestes zones ja s'estan efectuant mobilitzacions contràries a aquest sistema.



Etiquetes: hidrocarburs fracking fractura hidràulica segarra

Ho vols compartir?