Economia dijous, 20 de Desembre de 2012

La Segarra promou la producció agroalimentària


Autor: Redacció

El Consell Comarcal ha presentat els materials de suport i promoció de la producció agroalimentària de la comarca de la Segarra a pàgina web Productes de la Segarra i fulletons informatius de les empreses productores

Miquel Parramon, Conseller de Turisme , i la consellera de Promoció Econòmica del Consell, Rosa Santana
Miquel Parramon, Conseller de Turisme , i la consellera de Promoció Econòmica del Consell, Rosa Santana Foto: Consell Comarcal de la Segarra

Els materials de difusió que es presenten consisteixen en un fulletó desplegable amb informació sobre les empreses que produeixen o elaboren productes agroalimentaris a la comarca i un expositor de cartró que contindrà els fulletons i els farà més visibles i atractius.

El fulletó conté la relació d’empreses agroalimentàries, amb la informació sobre els productes que ofereixen, les seves dades de contacte i els punts de venta. Aquesta relació ve acompanyada d’un mapa de la comarca amb la ubicació de tots aquests productors, que ajuda a que el material sigui més gràfic i ajudi als visitants a situar-se a la Segarra.

La pàgina web Productes de la Segarra conté informació detallada del projecte de suport i promoció i la relació de cadascuna de les empreses que es dediquen a produir o elaborar productes alimentaris. Aquesta pàgina web, està vinculada a la web del Consell Comarcal i a la web de Turisme de la Segarra, i contindrà informació detallada de cadascuna de les empreses, el producte que elaboren, la seva localització, els punts de venda, fotografies de les finques o obradors, del producte, i la persona o persones que els elaboren. Amb aquesta eina, 'pretenem arribar al conjunt de tota la població, empreses de restauració i possibles visitants'.

Aquests materials impresos, explica Miquel Parramon, Conseller de Turisme del Consell Comarcal, 'van dirigits a les persones visitants del nostre territori' i per aquest motiu 's’han distribuït en els principals punts d’informació turística de la comarca (CAT Cervera, Oficina d’Informació Turística de Guissona i altres punts on s’hi concentren grups visitants: castell de Concabella, castell de les Sitges, etc.). També s’estan distribuint a totes les cases de turisme rural de la comarca i altres establiments hotelers'. Afegeix que 'turisme, restauració i producció local han d’anar lligats, si volem posar en valor tots els recursos que té la nostra comarca. Hem de vendre territori'.

La consellera de Promoció Econòmica del Consell, Rosa Santana, explica que 'el projecte tindrà continuïtat, per això s’han iniciat els tràmits per al registre la marca Productes de la Segarra, amb l’objectiu que les persones que treballen en aquest sector puguin fer-ho sota una marca conjunta, que els identifiqui a un territori, per promoure accions conjuntes i amb el suport de l’administració comarcal'.

Col·laboració del CEDRICAT


Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració tècnica del Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT), i el finançament del Patronat de Promoció Econòmica, de la Diputació de Lleida i del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels programes de desenvolupament local , finançades amb fons del Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministeri de Treball i Immigració.

Aquesta acció, és un dels resultats del procés participatiu que es va impulsar des del Servei d’Agenda 21 i Sostenibilitat del Consell i que es va fer amb les empreses productores de la comarca durant l’any 2011. D’aquest estudi 'Creació d’una xarxa de suport a la producció agroalimentària de la Segarra', en va sortir un paquet de propostes que el Consell Comarcal ha anat executant al llarg d’aquests dos últims anys: jornades de treball i intercanvi amb les empreses productores de la comarca, 'Dissabtes a l’Era: visites a finques i obradors', jornades informatives sobre els beneficis socials i ambientals del consum de proximitat, jornades per vincular el sector de la restauració amb la producció local 'Cuina de la Segarra i producte local'.

Pàgina web Productes de la Segarra -
Pàgina web Productes de la Segarra

FULLETO-PRODUCTES-DE-LA-SEGARRA.pdf



Etiquetes: promoció econòmica producció agroalimentària

Ho vols compartir?