Economia dimecres, 19 de Desembre de 2012

El Projecte Masovera finalitza amb una trobada nacional


Autor: Redacció

El projecte Masovera s’ha desenvolupat els darrers 4 anys, sota el nom de masies + sostenibles, i es treballa per la seva continuïtat

Foto dels participants a la Masada Peña la Graja
Foto dels participants a la Masada Peña la Graja Foto: Consorci Leader

El Consorci Leader ha participat en la trobada nacional de masovers i masoveres, realitzada a Terol entre el 14 al 16 de novembre, com a acte de cloenda del projecte masovera, juntament amb els socis del projecte de les regions de Cantabria, Galícia, Múrcia, Almeria i els amfitrions de Terol. A la trobada i han assistit el president del Consorci, Adrià Marquilles i el vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès, Daniel Rovira.

L’acte de clausura del projecte ha comptat amb la presència dels presidents dels grups Leader, dos eurodiputades espanyoles del parlament Europeu i diferents autoritats de les administracions autonòmiques. El president del consorci ha participat en la taula rodona sobre els reptes del medi rural en el nou període 2014-2020, on ha destacat 'la importància dels serveis que ofereixen els Ajuntaments ja que són els més propers a l’hàbitat dispers'.

Posteriorment a la clausura s’han realitzat visites pel territori, en concret a una explotació de truficultura, a masies de la comarca de Gúdar per tal de conèixer l’activitat i la forma de vida que s’hi realitza, ja que en aquesta zona s’ha passat de 1.500 masies a començaments del segle 19 a 85 masies habitades en l’actualitat, amb mancances de serveis bàsics.

El projecte Masovera s’ha desenvolupat els darrers 4 anys i per part del Consorci s’ha realitzat sota el nom de masies + sostenibles amb les diferents activitats com les jornades masies + sostenibles, la guia de la masia sostenible i d’altres; per part del Consorci es treballa en la continuïtat del projecte presentant-se a convocatòries europees com l’Euroregió o la cooperació catalana.



Font: Consorci Leader Etiquetes: projecte masovera masies + sostenibles

Ho vols compartir?