Economia dijous, 3 de Gener de 2013

Convocatòria d'ajuts Leader


Autor: Redacció

La dotació pressupostària és de 1.541.000 €, i les sol·licituds es poden presentar fins a mitjans de febrer de 2013

empreses agroalimentàries, microempreses i activitats turístiques poden ser-ne beneficiàries
empreses agroalimentàries, microempreses i activitats turístiques poden ser-ne beneficiàries Foto: Torelló

Des del dia 29 de desembre fins a mitjans de febrer de 2013 estarà oberta la convocatòria d’ajuts LEADER AAM/429/2012 de 21 de desembre, per tal de que es puguin presentar les sol·licituds d’ajut corresponent a projectes i activitats que puguin estar incloses en les següents mesures:


  • Mesura de millora dels processos de transformació i comercialització de productes agraris, amb la creació, ampliació i/o millora d’empreses agroalimentàries, agrobotigues (p.e. creació formatgeria artesana, millora empresa producció llavor, ampliació empresa fabricació productes làctics...)

  • Mesura de creació i desenvolupament de microempreses, amb la creació, ampliació i/o millora de microempreses (p.e. creació fusteria, millora taller planxisteria, creació botiga, creació clínica dental, ampliació maquinària fàbrica..)

  • Mesura de foment d’activitats turístiques, amb la creació, ampliació i/o millora d’activitats turístiques (p.e. cases de turisme rural, hotels, càmpings, albergs, restaurants...)


La dotació pressupostària per la convocatòria és de 1.541.000 €; els expedients podent arribar a aconseguir fins un 35% de subvenció sobre el pressupost acceptat, podent-se ampliar un 5% amb l’aplicació de la Responsabilitat Social Empresarial.

Cal recordar que el programa LEADER en les 3 convocatòries que ja ha desenvolupat ha generat un impuls a les activitats que es desenvolupen en el territori de la Catalunya central; l’impacte ha estat corresponent a la presentació de 62 sol·licituds d’ajut, amb una inversió executada de 10.925.000 € i uns ajuts concedits per import de 3.883.163 €.



Etiquetes: ajuts leader

Ho vols compartir?