Economia dimarts, 8 de Gener de 2013

La centenària Gres Catalan tanca portes


Autor: Redacció

Amb 48 treballadors, és una de les factories més importants del sector de la ceràmica a Catalunya

Vista general de les plantes de  Gres Catalan a Calaf
Vista general de les plantes de Gres Catalan a Calaf

L'empresa de ceràmica Gres Catalan propietat de la família Sugrañes, tanca les seves portes definitivament després d'anys d'ajustos. La responsable de màrqueting, Marisa Sugrañes, ha explicat que 'l'actual crisi, especialment en el sector de la construcció, i la negativa de les entitats bancàries a concedir un acord de refinançament ha obligat l'empresa a entrar en liquidació voluntària'. Segons Sugrañes, l'empresa va fer unes inversions importants durant el 2004 i 2005 per renovar la maquinària, però amb l'actual crisi econòmica aquestes inversions no s'han pogut refinançar. i 'la situació ja no es pot aguantar més'. Els administradors concursals van prendre possessió de la gestió de l'empresa el 4 de gener, de manera que ja s'ha iniciat el procés de liquidació.

Gres Catalan va néixer l'any 1911 i, des de llavors, ha estat un motor de l'activitat industrial a l'Alta Segarra. L'empresa donava feina a finals de 2004 a més de 200 treballadors. El setembre de 2010, el nombre d'assalariats es va reduir fins als 130, però Gres Catalan,va presentar un ERO que afectava 33 treballadors. però no va fer efectiu aquest expedient, fins al mes de març del 2011, quan va ampliar l'ERO fins a 70 treballadors i va presentar un concurs de creditors.

Tot i això, amb un canvi en la direcció, a partir del mes de juny de 2011, va començar a gestionar un pla de viabilitat molt auster, s'anà redreçant  la situació, encaminant l’activitat cap una nova etapa, apostant fort per l’exportació i buscant nous mercats als Països Àrabs, Rússia i Sud Amèrica. L’activitat productiva de l'empresa es centrava en gres porcel·lànic esmaltat, gres natural klinker i Stonita. Així l'empresa va aconseguir aixecar el concurs de creditors el juliol del 2012. Actualment, Gres Catalan donava ocupació a 48 treballadors.

El tancament de Gres Catalan deixa en una situació complicada la zona , on no hi ha empreses de gran volum que puguin absorbir una bossa tan gran de nous aturats.



Etiquetes: tancament empreses crisi econòmica

Ho vols compartir?