Economia divendres, 5 de Abril de 2013

Cervera reclama a l'ICF que tiri endavant l'enderroc de l'Agudana


Autor: Redacció

La Paeria considera vital sanejar la zona per atreure noves empreses. Sembla que hi ha una oferta de compra per part d'un grup empresarial

Les naus de  l'Agudana estan desocupades des del 2010
Les naus de l'Agudana estan desocupades des del 2010

La Paeria de Cervera reclama a l'Institut Català de Finances (ICF) que tiri endavant l'enderroc de les antigues instal·lacions de l'escorxador de l'Agudana per tal de 'sanejar' la zona i atreure empreses que s'hi vulguin instal·lar. El consistori considera que la revitalització de la zona pot suposar un reconeixement a la capital de la Segarra com a àrea de creixement econòmic gràcies a la seva ubicació estratègica-a mig camí entre Barcelona i Lleida-i la seva proximitat al nou eix transversal desdoblat ja l'autovia A -2.

Segons el paer en cap, Ramon Royes, estan 'preocupats' pel mal estat que presenten les 5 hectàrees que ocupa aquesta zona industrials, tant pel problema estètic que suposen a donar una mala imatge com per la seguretat. De fet, des que la càrnia va tancar definitivament l'any 2010 les instal·lacions han estat objecte de diferents robatoris de coure i metall i des de la Paeria s'alerta que l'estat d'abandó que presenten pot suposar un perill pels mateixos lladres.

Un grup empresarial interessat a comprar-ho


L'Institut Català de Finances (ICF) ha assegurat que el passat mes de febrer els òrgans de govern de l'estament van aprovar un principi d'acord amb un grup empresarial interessat a comprar la finca de l'Agudana de Cervera. Fonts de l'Institut han afegit que aquest principi d'acord inclouria que el grup també hauria d'assumir l'enderroc i el sanejament de la parcel·la que actualment acull les instal·lacions, molt deteriorades, de l'antic escorxador que va tancar al 2010.

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha celebrat aquest principi d'acord però ha demanat a l'ICF que si finalment el grup empresarial es fa enrere s'executi igualment l'enderroc de l'escorxador.

L'ICF es va quedar amb les naus de l'Agudana com a contraprestació pel deute que tenia l'empresa amb la Generalitat. En l'actualitat, només una parcel·la està llogada per l'Ajuntament de Cervera.



Etiquetes: economia agudana cervera

Ho vols compartir?