Economia divendres, 12 de Abril de 2013

Ca l'Huguet, de Calaf, i la Pastisseria Colom, de Cervera, premiades per la trajectòria


Autor: Ramon Sunyer

Han rebut la distinció d'Establiments Centenaris de Catalunya

Roger Huguet recull el premi atorgat a Ca l'Huguet, de Calaf
Roger Huguet recull el premi atorgat a Ca l'Huguet, de Calaf Foto: Rubén Moreno

Ca l'Huguet, de Calaf, i la Pastissería Colom, de Cervera, van rebre la distinció que atorga anualment la Generalitat als establiments comercials centenaris del país. L'acte va tenir lloc el dilluns 8 d’abril durant el lliurament dels Premis a la Iniciativa Comercial.

El president de la Generalitat, Artur Mas, que va lliurar els premis, va posar en valor la vigència i el bon funcionament del model comercial català, assegurant que 'és un petit tresor que entre tots hem de saber mantenir i fer progressar, en circumstàncies que no són gens fàcils'. Els Premis a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris, en la seva tretzena edició, han distingit quinze empreses, institucions i persones que han innovat en el comerç urbà de proximitat i ha reconegut la trajectòria de 28 establiments centenaris.

Dues empreses anteriors al segle XX


L’empresa calafina té una llarga trajectòria, la seva història va començar el 1675 a Sanaüja, treballant com a moliners de gra. Josep Huguet Samarra va ubicar l'empresa a Calaf el 1895. En el transcurs dels anys ha anat variant l'activitat comercial des de la comercialització de gra, distribució d'adob químic, fabrica de farina, passant per obrir una gasolinera el 1920, comercialització de pinsos... Al llarg de deu generacions, ca l’Huguet s’ha anat adaptant als temps actuals i ha evolucionat, fins a convertir-se en un centre integral de jardineria. L’empresa ja va rebre l’any 2009 un reconeixement de la CECOT per la seva llarga història. 

La Pastisseria Colom començà al 1888, quan l’Isidro Colom va muntar a Cervera una petita botiga dedicada al comerç, on es venia una mica de tot, dolços, aliments, espelmes. Amb el pas del temps, aquest comerç es va dedicar exclusivament als dolços. L’impuls va arribar de la ma d’en Ton Colom que va convertir el vell obrador en una pastisseria moderna i també va començar a oferir els serveise de restauració i de caterings. El seu gendre, Jordi Taló, ha convertit aquesta pastisseria en un referent a Lleida.

Elvira Colom recull la distinció a la Pastisseria Colom, de Cervera -
Elvira Colom recull la distinció a la Pastisseria Colom, de Cervera
Les instal·lacions d'Agriplant Huguet - Calaf
Les instal·lacions d'Agriplant Huguet


Etiquetes: premis empreses centenàries calaf cervera

Ho vols compartir?