Economia dimarts, 10 de Desembre de 2013

Torà busca solucions al Turisme i als danys que provoquen les rieres per les pluges intenses


Autor: editor

Visita a la Subdelegada del Govern i del director dels serveis territorial d’Empresa i Ocupació a Lleida

Visita del director dels serveis territorial d’Empresa i Ocupació a Lleida
Visita del director dels serveis territorial d’Empresa i Ocupació a Lleida Foto: CC Segarra

La Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha rebut aquest dilluns l’alcaldessa de Torà, Mercè Valls, qui li ha explicat la preocupació existent al municipi per l’estat de nombroses rieres que provoquen danys a les zones properes quan es produeixen pluges intenses. La Subdelegada ha demanat a l’alcaldessa un projecte amb les solucions tècniques que el municipi consideri necessàries per, posteriorment, traslladar-lo a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

L’alcaldessa de Torà també ha presentat a Inma Manso el projecte de rehabilitació de la Torre de Vallferosa, coneguda com la Torre dels Moros, que data de finals del segle X o inicis del XI, amb la finalitat de poder acollir-se a les subvencions de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment. La rehabilitació de la Torre de Vallferosa, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), té concedides ajudes per valor del 50% del pressupost, que puja més de 800.000 euros.

Visita del director dels serveis territorial d’Empresa i Ocupació a Lleida


Fa uns dies, el director dels SS TT d'Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau, va visitar Torà, acompanyat de la cap dels serveis de Comerç,  Adela Rubio,  i del cap del servei d'Empresa, Jaume Dalmau. La visita va servir per poder exposar la situació de la vila de Torà en cada un dels sectors que representen.

En referència al tema del  comerç  se’ls va explicar el teixit comercial de Torà, la seva situació actual i les previsions del futur més immediat. En el capítol de Turisme, se'ls va fer una extensa exposició de la situació actual i de les accions que estan previstes a la Torre de Vallferosa.  També es va fer referència al Castell de l'Aguda i el seu entorn, el monestir de Cellers, el Dolmen de Llanera i d'altres enclavaments turístics dels municipis agregats i el casc  antic de Torà.


Pel que fa a Indústria, després de fer un repàs sobre les indústries locals i la seva activitat i nivell d'ocupació, es van abordar  els temes de les energies alternatives o renovables, tema de màxima preocupació i interès de l’equip de govern a Torà, i que s'ha sol ·licitat al director, Sr Miarnau, una línia per poder anar substituint, ordenadament, les actuals fonts d'energia per les fonts d'energia alternatives i ecològiques com la solar, la  biomassa ... i poder anar substituint  les actuals en els diferents immobles i instal·lacions de titularitat municipal. També es va parlar de les infraestructures als pobles agregats i de les masies del terme de Torà, per veure quins tipus d’accions es podrien dur a terme mes endavant.

Visita a la  Subdelegada del Govern a Lleida - Torà
Visita a la Subdelegada del Govern a Lleida
Foto: Subdelegació del Govern a Lleida


Etiquetes: economia comerç turisme torre vallferosa
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?