Economia dimecres, 18 de Juny de 2014

Cellers de la Vall del Riu Corb aposten per promocionar el vi i el territori


Autor: somsegarra

Formen part d'una subzona de la DO Costers del Segre i es volen vendre destacant el caràcter del vi que elaboren, molt marcat per la presència de la marinada

vinyes a redós del monestir de Vallbona de les Monges
vinyes a redós del monestir de Vallbona de les Monges Foto: Olivera

Des de fa poc més d'un any, set cellers de la Vall del Riu Corb treballen per engegar la iniciativa de posar en valor aquest territori mitjançant accions conjuntes com tastos i maridatges. Ara volen anar més enllà, i a part d'editar un catàleg informatiu sobre la vall i la seva ubicació dins la DO, també s'acullen al suport del projecte Gustum per anar plegats a fires i trobades gastronòmiques. Així mateix, es plantegen aquesta unitat com una fórmula per vendre el territori des del punt de vista de l'enoturisme, combinant la promoció del vi amb els atractius paisatgístics i arquitectònics com el monestir de Vallbona de les Monges o el poble medieval de Guimerà.

Els vins i escumosos que s’elaboren als pobles de la vall del riu Corb tenen la característica que es cultiven en un territori en què bufa la marinada, un vent que suavitza la calor de l’estiu i contribueixen a alentir la maduració del raïm amb què s’elaboren els vins i els escumosos. Per això, els vins que s’obtenen tenen una graduació alta, però no excessiva, i copsen un caràcter determinat, molt lligat al territori de secà i d’interior. Segons Pau Moragas, de L’Olivera Cooperativa, s’obtenen vins 'equilibrats, frescos i amb una acidesa adequada'.

La tranquil·litat, el silenci, les cabanes de volta, les masies de pedra seca, el llegat els monjos cistercencs i, sobretot, la gastronomia i els vins, s’han convertit en un atractiu turístic per als visitants. Potenciar l’enoturisme i promocionar el territori de la vall del riu Corb és l’element comú que ha mogut els cellers de Vins del Riu Corb a unir-se i a caminar plegats.

La Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre – Vall del Corb ocupa 1.307 hectàrees, una quarta part del total de la superfície de la DO. S’estén des de Vallfogona fins a Belianes (Segarra, Urgell i Conca de Barberà). En destaca el cultiu sostenible de la vinya, que ha permès que 4 dels cellers que formen part d'aquesta iniciativa comptin amb la certificació de cultiu ecològic.

Vins del Riu Corb és una iniciativa dels cellers l'Olivera Cooperativa, Cercavins, Casa Pardet, Cal Cabo Celler, Petit Duran, Analec i Comalats. Properament es preveu que s’afegeixin dos més. El passat dijous van fer la presentació al Castell de Verdú de la mà del el sommelier mollerussenc Xavier Ayala

Vins del celler Analec - vins del celler analec
Vins del celler Analec
Foto: celler analec
Cellers de la Vall del Riu Corb s'uneixen per promocionar el vi i el territori -
Cellers de la Vall del Riu Corb s'uneixen per promocionar el vi i el territori
Foto: vifranc
Acte de presentació dels cellers de la Vall del Riu Corb  -
Acte de presentació dels cellers de la Vall del Riu Corb
Foto: Antoni Borràs
vins del celler l'Olivera -
vins del celler l'Olivera
Foto: olivera coop


Etiquetes: cellers vi territori vall del corb

Ho vols compartir?