Economia divendres, 24 de Octubre de 2014

La tupina eix de les primeres jornades gastronòmiques de la Segarra


Autor: CC Segarra

Hi participen 9 restaurants de la comarca que oferiran menús degustació

cartell primeres jornades gastronòmiques de la Segarra
cartell primeres jornades gastronòmiques de la Segarra Foto: CC Segarra

Del 24 fins al 30 d’octubre els restaurants de la Segarra es preparen per acollir les primeres jornades gastronòmiques a la comarca. L’eix central de les jornades és la tupina i diferents restaurants oferiran menús degustació que tenen en comú la tupina. En total són 9 els restaurants participants a la iniciativa del Consell, concretament, Hostal Palouet de Massoteres, Braseria Cal Guim i Braseria Alzina a Sant Guim de Freixenet , El Rebost de la Segarra i Restaurant Nard a Guissona, La Mallola i Torrecombelles de Sanaüja, l’Àntic Forn a Cervera i La Redolta de Florejacs.

Els menús oscil·len dels 12€ en menú diari als 20€ en menú de cap de setmana.

L’objectiu de les jornades és promocionar el producte de la tupina, alhora que es fa difusió de restaurants a la comarca.

Tota la informació dels menús es pot consultar a través de la web del Consell Comarcal i un cop escollit el menú cal contactar directament amb el restaurant per reservar taula.

La tupina forma part de la gastronomia catalana. És el mètode més ancestral de conservar la carn de la matança del porc. Consisteix a cuinar-lo proporcionant calor suau i envasar-lo coberts amb el mateix greix en què s'ha cuinat perquè es conservin durant més temps. Llom, costella i botifarra són les peces més habituals de la tupina. En francès l'anomenen confit i en valencià es coneix com tenalleta o adob.


diptic-tupi.pdf

Preparant la tupina al foc a terra -
Preparant la tupina al foc a terra
Foto: worldwidefoodguide
Pots amb tupina -
Pots amb tupina
Foto: gastroteca.cat


Etiquetes: jornades gastronomia segarra

Ho vols compartir?