Economia dilluns, 15 de Desembre de 2014

Escofet reobre la planta Stonita de l'antiga Gres Catalán


Autor: somsegarra

Donarà feina a nou persones, amb l'objectiu d'arribar a la trentena de treballadors d'aquí a dos anys

Escofet reobre la planta Stonita de l'antiga Gres Catalán
Escofet reobre la planta Stonita de l'antiga Gres Catalán Foto: Ramon Sunyer

L'empresa de ceràmica Gres Catalán, ubicada a Calonge de Segarra, que fa gairebé dos anys va tancar les portes, ha recuperat part de la seva activitat després que la companyia especialitzada en paviments hidràulics Escofet 1886, amb seu a Martorell, hagi comprat la planta Stonita. Amb aquesta adquisició, Escofet vol recuperar la producció de la rajola hidràulica que Antoni Gaudí els va dissenyar i que va utilitzar per a la Casa Batlló.

De moment, l'empresa donarà feina a nou persones, antics treballadors de Gres Catalán, amb l'objectiu d'arribar a la trentena de treballadors d'aquí a dos anys. A la fàbrica de Calonge de Segarra es fabricarà paviment de formigó d'alta qualitat enfocat, principalment, a l'exportació.

El gener del 2013 Gres Catalán, va tancar definitivament les seves portes, feia només sis anys que havia construït la planta Stonita de producció formigó d'alta qualitat valorada en més de 5 milions d'euros. El passat juny Escofet 1886 va adquirir aquesta planta per mig milió d'euros. Marc López, director general d'Escofet, va prendre la decisió per 'l'especificitat d'aquest producte' i per donar una 'línia de continuïtat i una empenta' amb els paviments, un sector de producció que Escofet recupera amb l'adquisició de la planta Stonita.Etiquetes: stonita escofet calonge de segarra

Ho vols compartir?