Els bolets
dimecres, 31 de Octubre de 2012
Autor: Ramon Sunyer
Ingredients 8 persones:
-1 / 2 kg de fredolics frescos
-2 Cebes de figueres
-1 / 2 pot de tomàquet triturat hisendat
-3 lts d'aigua mineral
-15 A 20 ametlles torrades
-4 Cullerades soperes plenes de crema d'arròs
-2 o 3 cullerades de bon conyac (opcional)
Preparació:
- Posem l'aigua i els fredolics (si voleu reservar uns quants per posar-los de decoració per sobre de la sopa) a bullir una 1/2 hora aproximadament
- Mentre a en una altra olla posem una mica d'oli i afegim les cebes picades i deixem que es sofrían bé.
- Quan la ceba està en el seu punt afegirem la meitat de la llauna (petita) de tomàquet triturat, deixem que es faci un bon sofregit i salpebrem
- Triturem les ametlles torrades
- Afegim a l'olla dels fredolics, el sofregit, les ametlles triturades i la crema d'arròs i triturem bé, deixant uns 5 o 10 minuts més al foc remenant perquè la crema d'arròs no es dipositi al fons.
- Provarem com aquesta de sal
- En aquest punt és quan si es vol se li pot afegir el conyac.
- Per decorar he deixat uns fredolics per saltar amb sal i pebre i posar-los per sobre de cada bol.
Ingredients
500gr de fredolics
Tres quarts de litre del brou
2 cebes tendres
1 tomàquet madur
4 llesques de pa o 8 de petites
allioli
Elaboració
En una olla posem oli per sofregir la ceba tallada petita, i quan està daurada hi afegim el tomàquet pelat també tallat petit. Ho remenem i afegim els fredolics trencats amb els dits, i ho deixem fregir un xic més.
Seguidament tirem el brou i ho deixem coure uns 20 minuts.
Un cop feta la sopa, torrem el pa i hi posem allioli per sobre.
A l'hora de servir el plat, posem la sopa i a sobre hi col·loquem una o dues llesques de pa amb allioli
Etiquetes: receptes bolets fredolics
Sopes de fredolics
Autor: Ramon Sunyer
Dues receptes senzilles
Crema de fredolics
Crema
Ingredients 8 persones:
-1 / 2 kg de fredolics frescos
-2 Cebes de figueres
-1 / 2 pot de tomàquet triturat hisendat
-3 lts d'aigua mineral
-15 A 20 ametlles torrades
-4 Cullerades soperes plenes de crema d'arròs
-2 o 3 cullerades de bon conyac (opcional)
Preparació:
- Posem l'aigua i els fredolics (si voleu reservar uns quants per posar-los de decoració per sobre de la sopa) a bullir una 1/2 hora aproximadament
- Mentre a en una altra olla posem una mica d'oli i afegim les cebes picades i deixem que es sofrían bé.
- Quan la ceba està en el seu punt afegirem la meitat de la llauna (petita) de tomàquet triturat, deixem que es faci un bon sofregit i salpebrem
- Triturem les ametlles torrades
- Afegim a l'olla dels fredolics, el sofregit, les ametlles triturades i la crema d'arròs i triturem bé, deixant uns 5 o 10 minuts més al foc remenant perquè la crema d'arròs no es dipositi al fons.
- Provarem com aquesta de sal
- En aquest punt és quan si es vol se li pot afegir el conyac.
- Per decorar he deixat uns fredolics per saltar amb sal i pebre i posar-los per sobre de cada bol.
Amb allioli
Ingredients
500gr de fredolics
Tres quarts de litre del brou
2 cebes tendres
1 tomàquet madur
4 llesques de pa o 8 de petites
allioli
Elaboració
En una olla posem oli per sofregir la ceba tallada petita, i quan està daurada hi afegim el tomàquet pelat també tallat petit. Ho remenem i afegim els fredolics trencats amb els dits, i ho deixem fregir un xic més.
Seguidament tirem el brou i ho deixem coure uns 20 minuts.
Un cop feta la sopa, torrem el pa i hi posem allioli per sobre.
A l'hora de servir el plat, posem la sopa i a sobre hi col·loquem una o dues llesques de pa amb allioli
Etiquetes: receptes bolets fredolics
dimecres, 24 de Abril de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major d’Hivern de Cervera 2024
La vil·la romana de Sant Pelegrí, Espai de Protecció Arqueològic
Un virulent incendi crema una fàbrica a Cervera
Festa Major de Santa Calamanda 2024
Maria Arnal i Marcel Bagés, Xarim Aresté i La Folie també seran a la tercera edició dels Festivals Alta Segarra
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Les Cabanes de tros (265)
Els colors de la Segarra: la primavera (583)
Terra de castells (216)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)