Els bolets dimecres 31 octubre 2012

Sopes de fredolics


Autor: Ramon Sunyer

Dues receptes senzilles

Crema de fredolics

Crema

Ingredients 8 persones:
-1 / 2 kg de fredolics frescos
-2 Cebes de figueres
-1 / 2 pot de tomàquet triturat hisendat
-3 lts d'aigua mineral
-15 A 20 ametlles torrades
-4 Cullerades soperes plenes de crema d'arròs
-2 o 3 cullerades de bon conyac (opcional)

Preparació:
- Posem l'aigua i els fredolics (si voleu reservar uns quants per posar-los de decoració per sobre de la sopa) a bullir una 1/2 hora aproximadament
- Mentre a en una altra olla posem una mica d'oli i afegim les cebes picades i deixem que es sofrían bé.
- Quan la ceba està en el seu punt afegirem la meitat de la llauna (petita) de tomàquet triturat, deixem que es faci un bon sofregit i salpebrem
- Triturem les ametlles torrades
- Afegim a l'olla dels fredolics, el sofregit, les ametlles triturades i la crema d'arròs i triturem bé, deixant uns 5 o 10 minuts més al foc remenant perquè la crema d'arròs no es dipositi al fons.
- Provarem com aquesta de sal
- En aquest punt és quan si es vol se li pot afegir el conyac.
- Per decorar he deixat uns fredolics per saltar amb sal i pebre i posar-los per sobre de cada bol.

Amb allioli

Ingredients
500gr de fredolics
Tres quarts de litre del brou
2 cebes tendres
1 tomàquet madur
4 llesques de pa o 8 de petites
allioli

Elaboració
En una olla posem oli per sofregir la ceba tallada petita, i quan està daurada hi afegim el tomàquet pelat també tallat petit. Ho remenem i afegim els fredolics trencats amb els dits, i ho deixem fregir un xic més.

Seguidament tirem el brou i ho deixem coure uns 20 minuts.

Un cop feta la sopa, torrem el pa i hi posem allioli per sobre.

A l'hora de servir el plat, posem la sopa i a sobre hi col·loquem una o dues llesques de pa amb allioli

Sopa de fredolics amb allioli -
Sopa de fredolics amb allioli


Etiquetes: receptes bolets fredolics



Ho vols compartir?