Els bolets
dimecres, 31 de Octubre de 2012
Autor: Ramon Sunyer
![Crema de fredolics]()
Ingredients 8 persones:
-1 / 2 kg de fredolics frescos
-2 Cebes de figueres
-1 / 2 pot de tomàquet triturat hisendat
-3 lts d'aigua mineral
-15 A 20 ametlles torrades
-4 Cullerades soperes plenes de crema d'arròs
-2 o 3 cullerades de bon conyac (opcional)
Preparació:
- Posem l'aigua i els fredolics (si voleu reservar uns quants per posar-los de decoració per sobre de la sopa) a bullir una 1/2 hora aproximadament
- Mentre a en una altra olla posem una mica d'oli i afegim les cebes picades i deixem que es sofrían bé.
- Quan la ceba està en el seu punt afegirem la meitat de la llauna (petita) de tomàquet triturat, deixem que es faci un bon sofregit i salpebrem
- Triturem les ametlles torrades
- Afegim a l'olla dels fredolics, el sofregit, les ametlles triturades i la crema d'arròs i triturem bé, deixant uns 5 o 10 minuts més al foc remenant perquè la crema d'arròs no es dipositi al fons.
- Provarem com aquesta de sal
- En aquest punt és quan si es vol se li pot afegir el conyac.
- Per decorar he deixat uns fredolics per saltar amb sal i pebre i posar-los per sobre de cada bol.
Ingredients
500gr de fredolics
Tres quarts de litre del brou
2 cebes tendres
1 tomàquet madur
4 llesques de pa o 8 de petites
allioli
Elaboració
En una olla posem oli per sofregir la ceba tallada petita, i quan està daurada hi afegim el tomàquet pelat també tallat petit. Ho remenem i afegim els fredolics trencats amb els dits, i ho deixem fregir un xic més.
Seguidament tirem el brou i ho deixem coure uns 20 minuts.
Un cop feta la sopa, torrem el pa i hi posem allioli per sobre.
A l'hora de servir el plat, posem la sopa i a sobre hi col·loquem una o dues llesques de pa amb allioli
Etiquetes: receptes bolets fredolics
Sopes de fredolics
Autor: Ramon Sunyer
Dues receptes senzilles
![Crema de fredolics](https://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1351708363.jpg)
Crema de fredolics
Crema
Ingredients 8 persones:
-1 / 2 kg de fredolics frescos
-2 Cebes de figueres
-1 / 2 pot de tomàquet triturat hisendat
-3 lts d'aigua mineral
-15 A 20 ametlles torrades
-4 Cullerades soperes plenes de crema d'arròs
-2 o 3 cullerades de bon conyac (opcional)
Preparació:
- Posem l'aigua i els fredolics (si voleu reservar uns quants per posar-los de decoració per sobre de la sopa) a bullir una 1/2 hora aproximadament
- Mentre a en una altra olla posem una mica d'oli i afegim les cebes picades i deixem que es sofrían bé.
- Quan la ceba està en el seu punt afegirem la meitat de la llauna (petita) de tomàquet triturat, deixem que es faci un bon sofregit i salpebrem
- Triturem les ametlles torrades
- Afegim a l'olla dels fredolics, el sofregit, les ametlles triturades i la crema d'arròs i triturem bé, deixant uns 5 o 10 minuts més al foc remenant perquè la crema d'arròs no es dipositi al fons.
- Provarem com aquesta de sal
- En aquest punt és quan si es vol se li pot afegir el conyac.
- Per decorar he deixat uns fredolics per saltar amb sal i pebre i posar-los per sobre de cada bol.
Amb allioli
Ingredients
500gr de fredolics
Tres quarts de litre del brou
2 cebes tendres
1 tomàquet madur
4 llesques de pa o 8 de petites
allioli
Elaboració
En una olla posem oli per sofregir la ceba tallada petita, i quan està daurada hi afegim el tomàquet pelat també tallat petit. Ho remenem i afegim els fredolics trencats amb els dits, i ho deixem fregir un xic més.
Seguidament tirem el brou i ho deixem coure uns 20 minuts.
Un cop feta la sopa, torrem el pa i hi posem allioli per sobre.
A l'hora de servir el plat, posem la sopa i a sobre hi col·loquem una o dues llesques de pa amb allioli
Etiquetes: receptes bolets fredolics
dissabte, 27 de Juliol de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festivals Alta Segarra
Festa Major de Maig de Passanant 2024
XIVa Festa de l'all de Belltall
Festa de La Baquiol 2024
Àlbums destacats
![Marxa dels Castells de la Segarra Marxa dels Castells de la Segarra](https://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1678107073.jpg)
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
![Les Peixeres<div style='display:none'> <a href='https://www.kizilaydershaneler.com/' title='kızılay odtülüler'>kızılay odtülüler</a></div> Les Peixeres<div style='display:none'> <a href='https://www.kizilaydershaneler.com/' title='kızılay odtülüler'>kızılay odtülüler</a></div>](https://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1594134474.jpg)
Les Peixeres (66)
![Els colors de la Segarra: l'estiu Els colors de la Segarra: l'estiu](https://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1405896640.jpg)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
![Les Cabanes del tros Les Cabanes del tros](https://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1563873309.jpg)
Les Cabanes del tros (268)
![Terra de castells Terra de castells](https://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1612781591.jpg)
Terra de castells (222)
![Patrimoni religiós Patrimoni religiós](https://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1466868425.jpg)
Patrimoni religiós (196)
![Instagram Instagram](https://www.somsegarra.cat/images/fotos/gran/1427306920.jpg)
Instagram #somsegarra (0)