Els bolets
dimecres, 10 de Novembre de 2010
![Rovellons a la brasa]()
Segurament l'opció per degustar millor el bolet, sobretot si es fa en foc de llenya. Podeu posar-hi rovellons, llenegues, fredolics, si són grans, i pebrassos. Barrejats o només d'un sol tipus.
Només cal netejar-los de la terra, el foc ja ho farà de la resta. Els aneu girant perquè vagin perdent l'aigua i, cap al final els afegiu oli amb un setrill, però no massa.
Amb 1/4 d'hora estaran al punt. Si voleu al final podeu afegir-hi sal i all i julivert trinxat. Això va al gust de cadascú. S'han de menjar calents sols o per acompanyar carns o botifarra a la brasa.
N'hi podeu posar de tota mena, sovint són les peces malmeses, però sempre millor que hi hagi algun fredolic. Talleu-los a troços i saltejeu-los a la paella amb oli, all, julivert, una mica de sal i, si voleu un polsim de pebre. 10 minuts a foc lent i 10 més a el foc més fort, fins que hàgin consumit el seu suc.
Podeu menjar-los sols o acompanyant ous remenats, carns o amanides. Proveu barrejant-ho amb puré de patata ( de sobre no) o patates fetes al caliu i passant-ho tot per la paella amb troços de carnsalada i butifarra negra.
1/4 kg. de fredolics, 200 grs. de pa tallat a llesques, 1 litre de brou vegetal o d'aigua, 1 ceba mitjana, 1 picada d'ametlles i/o avellanes torrades, all i timó (farigola)
1/2 gotet de vi ranci, 4 cullerades soperes d'oli, sal i una mica de llard (opcional)
Elaboració
Triar els fredolics, guardeu els mes petis i sencers per el final.
Escalfar el caldo o aigua.
Posar oli i llard (li donarà un gust més fort) a parts iguals dins d'una olla. Sofregir-hi la ceba tallada a rodanxes ben primes fins que agafi un to daurat, però no cremat.
Afegir els fredolics i deixar-ho estofar tot junt una estona.
Posar el pa, donar-li unes voltes, afegir una part del brou i feu arrencar el bull.
Passar-ho tot pel turmix, afegir la resta de caldo i deixar bullir 10 minuts
Abocar la picada disolta en un xic de vi ranci (opcional), el timó i els fredolics que hem reservat.
Fer bullir uns 5 minuts i servir.
Etiquetes: receptes bolets torà
Compartit per viladetora.net
Receptes personals de bolets
La cuina dels bolets és molt àmplia donat que combinen en la majoria de plats. Només presentar algunes opcions personals en les que el bolet és predominant.
Rovellons a la brasa
Bolets a la brasa
Segurament l'opció per degustar millor el bolet, sobretot si es fa en foc de llenya. Podeu posar-hi rovellons, llenegues, fredolics, si són grans, i pebrassos. Barrejats o només d'un sol tipus.
Només cal netejar-los de la terra, el foc ja ho farà de la resta. Els aneu girant perquè vagin perdent l'aigua i, cap al final els afegiu oli amb un setrill, però no massa.
Amb 1/4 d'hora estaran al punt. Si voleu al final podeu afegir-hi sal i all i julivert trinxat. Això va al gust de cadascú. S'han de menjar calents sols o per acompanyar carns o botifarra a la brasa.
Bolets a la paella
N'hi podeu posar de tota mena, sovint són les peces malmeses, però sempre millor que hi hagi algun fredolic. Talleu-los a troços i saltejeu-los a la paella amb oli, all, julivert, una mica de sal i, si voleu un polsim de pebre. 10 minuts a foc lent i 10 més a el foc més fort, fins que hàgin consumit el seu suc.
Podeu menjar-los sols o acompanyant ous remenats, carns o amanides. Proveu barrejant-ho amb puré de patata ( de sobre no) o patates fetes al caliu i passant-ho tot per la paella amb troços de carnsalada i butifarra negra.
Sopa de fredolics
1/4 kg. de fredolics, 200 grs. de pa tallat a llesques, 1 litre de brou vegetal o d'aigua, 1 ceba mitjana, 1 picada d'ametlles i/o avellanes torrades, all i timó (farigola)
1/2 gotet de vi ranci, 4 cullerades soperes d'oli, sal i una mica de llard (opcional)
Elaboració
Triar els fredolics, guardeu els mes petis i sencers per el final.
Escalfar el caldo o aigua.
Posar oli i llard (li donarà un gust més fort) a parts iguals dins d'una olla. Sofregir-hi la ceba tallada a rodanxes ben primes fins que agafi un to daurat, però no cremat.
Afegir els fredolics i deixar-ho estofar tot junt una estona.
Posar el pa, donar-li unes voltes, afegir una part del brou i feu arrencar el bull.
Passar-ho tot pel turmix, afegir la resta de caldo i deixar bullir 10 minuts
Abocar la picada disolta en un xic de vi ranci (opcional), el timó i els fredolics que hem reservat.
Fer bullir uns 5 minuts i servir.
Etiquetes: receptes bolets torà
Compartit per viladetora.net
dilluns, 25 de Setembre de 2023
Festa Major de Santa Coloma de Queralt 2023
Festa Major de Calaf 2023
Festa Major de Bellveí 2023
Festa major de Sedó 2023
![Aquelarre Aquelarre]()
Aquelarre (82)
P Pots afegir-hi fotos![Activitats primavera Activitats primavera]()
Activitats primavera (150)![Festa dels Diables Carranquers Festa dels Diables Carranquers]()
Festa dels Diables Carranquers (30)![Marxa dels Castells de la Segarra Marxa dels Castells de la Segarra]()
Marxa dels Castells de la Segarra (297)![Les Peixeres<div style='display:none'> <a href='https://www.kizilaydershaneler.com/' title='kızılay odtülüler'>kızılay odtülüler</a></div> Les Peixeres<div style='display:none'> <a href='https://www.kizilaydershaneler.com/' title='kızılay odtülüler'>kızılay odtülüler</a></div>]()
Les Peixeres (66)![Les Cabanes de tros Les Cabanes de tros]()
Les Cabanes de tros (201)![Terra de castells Terra de castells]()
Terra de castells (216)![Patrimoni religiós Patrimoni religiós]()
Patrimoni religiós (196)![Racons de la Segarra Racons de la Segarra]()
Racons de la Segarra (179)
![Instagram Instagram]()
Instagram #somsegarra (0)
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major de Santa Coloma de Queralt 2023
Festa Major de Calaf 2023
Festa Major de Bellveí 2023
Festa major de Sedó 2023
Àlbums destacats

Aquelarre (82)
P Pots afegir-hi fotos

Activitats primavera (150)

Festa dels Diables Carranquers (30)

Marxa dels Castells de la Segarra (297)

Les Peixeres (66)

Les Cabanes de tros (201)

Terra de castells (216)

Patrimoni religiós (196)

Racons de la Segarra (179)

Instagram #somsegarra (0)