Els bolets
dimecres 10 novembre 2010

Segurament l'opció per degustar millor el bolet, sobretot si es fa en foc de llenya. Podeu posar-hi rovellons, llenegues, fredolics, si són grans, i pebrassos. Barrejats o només d'un sol tipus.
Només cal netejar-los de la terra, el foc ja ho farà de la resta. Els aneu girant perquè vagin perdent l'aigua i, cap al final els afegiu oli amb un setrill, però no massa.
Amb 1/4 d'hora estaran al punt. Si voleu al final podeu afegir-hi sal i all i julivert trinxat. Això va al gust de cadascú. S'han de menjar calents sols o per acompanyar carns o botifarra a la brasa.
N'hi podeu posar de tota mena, sovint són les peces malmeses, però sempre millor que hi hagi algun fredolic. Talleu-los a troços i saltejeu-los a la paella amb oli, all, julivert, una mica de sal i, si voleu un polsim de pebre. 10 minuts a foc lent i 10 més a el foc més fort, fins que hàgin consumit el seu suc.
Podeu menjar-los sols o acompanyant ous remenats, carns o amanides. Proveu barrejant-ho amb puré de patata ( de sobre no) o patates fetes al caliu i passant-ho tot per la paella amb troços de carnsalada i butifarra negra.
1/4 kg. de fredolics, 200 grs. de pa tallat a llesques, 1 litre de brou vegetal o d'aigua, 1 ceba mitjana, 1 picada d'ametlles i/o avellanes torrades, all i timó (farigola)
1/2 gotet de vi ranci, 4 cullerades soperes d'oli, sal i una mica de llard (opcional)
Elaboració
Triar els fredolics, guardeu els mes petis i sencers per el final.
Escalfar el caldo o aigua.
Posar oli i llard (li donarà un gust més fort) a parts iguals dins d'una olla. Sofregir-hi la ceba tallada a rodanxes ben primes fins que agafi un to daurat, però no cremat.
Afegir els fredolics i deixar-ho estofar tot junt una estona.
Posar el pa, donar-li unes voltes, afegir una part del brou i feu arrencar el bull.
Passar-ho tot pel turmix, afegir la resta de caldo i deixar bullir 10 minuts
Abocar la picada disolta en un xic de vi ranci (opcional), el timó i els fredolics que hem reservat.
Fer bullir uns 5 minuts i servir.
Etiquetes: receptes bolets torà
Compartit per viladetora.net
Receptes personals de bolets
La cuina dels bolets és molt àmplia donat que combinen en la majoria de plats. Només presentar algunes opcions personals en les que el bolet és predominant.
Rovellons a la brasa
Bolets a la brasa
Segurament l'opció per degustar millor el bolet, sobretot si es fa en foc de llenya. Podeu posar-hi rovellons, llenegues, fredolics, si són grans, i pebrassos. Barrejats o només d'un sol tipus.
Només cal netejar-los de la terra, el foc ja ho farà de la resta. Els aneu girant perquè vagin perdent l'aigua i, cap al final els afegiu oli amb un setrill, però no massa.
Amb 1/4 d'hora estaran al punt. Si voleu al final podeu afegir-hi sal i all i julivert trinxat. Això va al gust de cadascú. S'han de menjar calents sols o per acompanyar carns o botifarra a la brasa.
Bolets a la paella
N'hi podeu posar de tota mena, sovint són les peces malmeses, però sempre millor que hi hagi algun fredolic. Talleu-los a troços i saltejeu-los a la paella amb oli, all, julivert, una mica de sal i, si voleu un polsim de pebre. 10 minuts a foc lent i 10 més a el foc més fort, fins que hàgin consumit el seu suc.
Podeu menjar-los sols o acompanyant ous remenats, carns o amanides. Proveu barrejant-ho amb puré de patata ( de sobre no) o patates fetes al caliu i passant-ho tot per la paella amb troços de carnsalada i butifarra negra.
Sopa de fredolics
1/4 kg. de fredolics, 200 grs. de pa tallat a llesques, 1 litre de brou vegetal o d'aigua, 1 ceba mitjana, 1 picada d'ametlles i/o avellanes torrades, all i timó (farigola)
1/2 gotet de vi ranci, 4 cullerades soperes d'oli, sal i una mica de llard (opcional)
Elaboració
Triar els fredolics, guardeu els mes petis i sencers per el final.
Escalfar el caldo o aigua.
Posar oli i llard (li donarà un gust més fort) a parts iguals dins d'una olla. Sofregir-hi la ceba tallada a rodanxes ben primes fins que agafi un to daurat, però no cremat.
Afegir els fredolics i deixar-ho estofar tot junt una estona.
Posar el pa, donar-li unes voltes, afegir una part del brou i feu arrencar el bull.
Passar-ho tot pel turmix, afegir la resta de caldo i deixar bullir 10 minuts
Abocar la picada disolta en un xic de vi ranci (opcional), el timó i els fredolics que hem reservat.
Fer bullir uns 5 minuts i servir.
Etiquetes: receptes bolets torà
Compartit per viladetora.net
dimecres 20 gener 2021
Noves mesures restrictives per a les festes de Nadal
Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19
Noves restriccions anti-Covid a partir del dia 7 de gener
La xarxa de fibra òptica de la Generalitat cobrirà el 83% de la població de la Segarra i el 74% de l'Urgell el 2021

Exposicions permanents al Castell de Concabella (36)
Marxa dels Castells de la Segarra (167)
Les Peixeres (61)
Els colors de la Segarra: la tardor (209)
Les Cabanes de tros (139)
Terra de castells (192)
Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)
Noticies + Llegides
darrer mes
Convocatòria de la 10a edició del Premi Sikarra
Noves mesures restrictives per a les festes de Nadal
Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19
Noves restriccions anti-Covid a partir del dia 7 de gener
La xarxa de fibra òptica de la Generalitat cobrirà el 83% de la població de la Segarra i el 74% de l'Urgell el 2021
Àlbums destacats

Exposicions permanents al Castell de Concabella (36)

Marxa dels Castells de la Segarra (167)

Les Peixeres (61)
Els colors de la Segarra: la tardor (209)

Les Cabanes de tros (139)

Terra de castells (192)

Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)