Acte

Festa del barri de Sant Magí 2014

Del dilluns 18 al dimarts 19 agost 2014 a 25 , de Cervera

La festa de Sant Magí és un esdeveniment que reuneix tota la gent de Cervera al voltant d'un barri. Aquesta festa consisteix en el repartiment de l'aigua miraculosa del Santuari de Sant Magí de la Brufaganya, província de Tarragona (lloc del martiri del Sant) amb mules i cavalls carregats d'argadells guarnits amb boix.

El dia 15, festivitat de la Mare de Déu d'agost, es va a Sant Magí de la Brufaganya a buscar l'aigua miraculosa, ara, però, s'hi va amb cotxes i camions, encara que des del 1992 s'ha pres la iniciativa de tornar-hi a anar a peu recorrent els antics camins de carro, acompanyats de gent que hi va amb bicicletes i amb cavalls. Un cop a Sant Magí, s'omplen els càntirs d'aigua i mentre els homes van a collir el boix, les dones i els nens cullen l'espígol que el dia de la festa tiraran a l'interior de l'església i al carrer omplint tot l'aire d'aquesta olor tant peculiar.

El dia 18 d'agost cap al tard es fa l'entrada de l'aigua amb les mules i els rucs que porten els argadells guarnits amb boix, tal i com mana la tradició, i van acompanyats d'una banda de música que toca dues "havaneres" tradicionals, pròpies de la diada i un senyor que, vestit com el sant, obre la marxa. Aquesta comença a la plaça de l'Estació i va fins a la placeta de Sant Magí.

L'endemà, dia de la festa i després de la missa que es fa a les 7 del matí, les bèsties, acompanyades altre cop per la banda de música i el sant fan un recorregut per tota la ciutat repartint l'aigua miraculosa. La festa acaba amb jocs de cucanya per a tota la mainada després de dinar (que en el barri és un autèntic dinar de festa major) i ball pel jovent al vespre.

cartell Festa del barri de Sant Magí 2014 -
cartell Festa del barri de Sant Magí 2014
Autor: Carles Sala


Sant-Magi-2014---programa-d-actes.pdf

Lectures: 131 Darrera: 13.06.2021
Insertada per: Carles Sala

Web


Ho vols compartir?

dimarts 30 novembre 2021


Login

Actes de la setmana

dissabte 4 desembre 2021
Belltall (Passanant i Belltall)
Cabanades. Art als marges
dissabte 4 desembre 2021
Cervera
1a Fira Playmobil
dissabte 4 desembre 2021
Santa Coloma de Queralt
Mercat de Nadal 2021
diumenge 5 desembre 2021
Clariana (Argençola)
10a Festa del Tió d’Argençola
diumenge 5 desembre 2021
Cervera
Mercat de Nadal 2021
diumenge 5 desembre 2021
Santa Coloma de Queralt
Concert de Nadal 2021
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda