Acte

Festa del barri de Sant Magí 2014

Del dilluns 18 al dimarts 19 agost 2014 a 25 , de Cervera

La festa de Sant Magí és un esdeveniment que reuneix tota la gent de Cervera al voltant d'un barri. Aquesta festa consisteix en el repartiment de l'aigua miraculosa del Santuari de Sant Magí de la Brufaganya, província de Tarragona (lloc del martiri del Sant) amb mules i cavalls carregats d'argadells guarnits amb boix.

El dia 15, festivitat de la Mare de Déu d'agost, es va a Sant Magí de la Brufaganya a buscar l'aigua miraculosa, ara, però, s'hi va amb cotxes i camions, encara que des del 1992 s'ha pres la iniciativa de tornar-hi a anar a peu recorrent els antics camins de carro, acompanyats de gent que hi va amb bicicletes i amb cavalls. Un cop a Sant Magí, s'omplen els càntirs d'aigua i mentre els homes van a collir el boix, les dones i els nens cullen l'espígol que el dia de la festa tiraran a l'interior de l'església i al carrer omplint tot l'aire d'aquesta olor tant peculiar.

El dia 18 d'agost cap al tard es fa l'entrada de l'aigua amb les mules i els rucs que porten els argadells guarnits amb boix, tal i com mana la tradició, i van acompanyats d'una banda de música que toca dues "havaneres" tradicionals, pròpies de la diada i un senyor que, vestit com el sant, obre la marxa. Aquesta comença a la plaça de l'Estació i va fins a la placeta de Sant Magí.

L'endemà, dia de la festa i després de la missa que es fa a les 7 del matí, les bèsties, acompanyades altre cop per la banda de música i el sant fan un recorregut per tota la ciutat repartint l'aigua miraculosa. La festa acaba amb jocs de cucanya per a tota la mainada després de dinar (que en el barri és un autèntic dinar de festa major) i ball pel jovent al vespre.

cartell Festa del barri de Sant Magí 2014 -
cartell Festa del barri de Sant Magí 2014
Autor: Carles Sala


Sant-Magi-2014---programa-d-actes.pdf

Lectures: 131 Darrera: 13.06.2021
Insertada per: Carles Sala

Web


Ho vols compartir?

diumenge 3 juliol 2022


Login

Actes de la setmana

fins diumenge 3 juliol 2022
Calaf
Exposició ' La capsa de les bèsties'
fins divendres 29 juliol 2022
Calaf
Cicle 'Cap Cor Puny'
fins diumenge 3 juliol 2022
Sant Martí de Tous
Festival 'dellegendes' 2022
fins dissabte 2 juliol 2022
Sant Pere Sallavinera
25a Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera
fins diumenge 7 agost 2022
Verdú
11è Cicle de concerts a cal Prim
dissabte 2 juliol 2022
Vergós (Cervera)
XIIè Concert sota l’autovia 'Ultreia et Suseia'
diumenge 3 juliol 2022
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició fotogràfica 'La Muda'
diumenge 3 juliol 2022
Guissona
Teatre 'L'Auca del senyor Esteve'
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda