Acte

Festa Major del Santíssim Misteri

Del dijous 5 al diumenge 8 febrer 2015 a Cerveracartell Festa Major del Santíssim

Cervera celebra, del 5 al 8 de febrer, la Festa Major del Santíssim Misteri, festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, a l’església de Santa Maria, dijous 5 de febrer.

Les Completes són un acte popular de tradició religiosa convertit en un esdeveniment musical conegut arreu. Al vespre del dia 5 i el matí del dia 6 de febrer, el poble interpreta les Completes del Santíssim Misteri, una cantata de caràcter religiós i popular amb un text litúrgic originari de l’Edat Mitjana i música de la segona meitat del segle XIX, obra dels mestres de capella Joan Pont i Salvador Vidal.

Misteri Folk és un concert informal i de proximitat de caire popular, organitzat per l’Agrupació Seny Major amb la col·laboració de la Xarxa d’Escoles de Música Tradicional (XEMPT). La XEMT, que fa tres anys que imparteix classes d’instruments tradicionals a Cervera, oferirà un tastet de músiques mentre el públic podrà gaudir d’una estona entranyable fent una copa. L’espai que veurà convergir música i tradició serà l’església de Sant Joan, dissabte 7, a les 19 hores, amb entrada gratuïta.

Ball de Completes és una actuació del grup cerverí de música moderna Tibau, amb l’estrena de versions inèdites de Les Completes, arranjades per Jordi Castellà: un fandango, un pasdoble, un vals i una polca, juntament amb la interpretació de cançons del seu repertori. Els temes més populars de Les Completes es podran ballar seguint els consells de Ramon Cama. L’actuació serà a la Sala de Ball del Casal, dissabte 7, a les 22 hores, i l’entrada val 6 euros.

El Sant Misteri de Cervera o Misteri de Cervera és la festa major d’hivern de Cervera i commemora un fet esdevingut en 1540 i relacionat amb les relíquies de la Vera Creu
Lectures: 236 Darrera: 08.06.2022
Insertada per: Joan


Ho vols compartir?

divendres 1 juliol 2022


Login

Actes de la setmana

fins diumenge 3 juliol 2022
Calaf
Exposició ' La capsa de les bèsties'
fins divendres 29 juliol 2022
Calaf
Cicle 'Cap Cor Puny'
fins diumenge 3 juliol 2022
Sant Martí de Tous
Festival 'dellegendes' 2022
divendres 1 juliol 2022
Sant Pere Sallavinera
25a Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera
divendres 1 juliol 2022
Verdú
11è Cicle de concerts a cal Prim
dissabte 2 juliol 2022
Vergós (Cervera)
XIIè Concert sota l’autovia 'Ultreia et Suseia'
diumenge 3 juliol 2022
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició fotogràfica 'La Muda'
diumenge 3 juliol 2022
Guissona
Teatre 'L'Auca del senyor Esteve'
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda