Festes dissabte, 6 de Abril de 2013

Els tallers, la cultura popular i la música protagonistes de la Fira de Florejacs 2013


Autor: Jaume Moya

Un miler de persones assisteixen a Florejacs per gaudir de la vuitena edició de la fira 'La Dama de les Flors'

lliurament de la flor de Florejacs a l'escriptor Vidal Vidal
lliurament de la flor de Florejacs a l'escriptor Vidal Vidal Foto: Jaume Moya

Dissabte 6 d’abril va tenir lloc al poble de Florejacs, la Segarra, la Fira de la Flor, “la Dama de les Flors”. Els organitzadors van adaptar aquesta vuitena edició al context econòmic, concentrant les activitats a una única jornada, durant la qual van tenir lloc una vintena de tallers participatius, diverses activitats vinculades a la cultura popular i mostres de gastronomia i artesania. Especialment concorreguts foren els tallers d’elaboració de cervesa artesana, de confecció de postres amb fruites, de teràpies naturals amb flors i plantes, d’aromes del sabó, de modelatge amb ceràmica i de cistelleria tradicional.

Un mercat amb quaranta parades de productes florals, artesans i gastronòmics de proximitat, les cercaviles amb les colles de Sanaüja, Cervera i Florejacs, el ball de bastons del Centre social de Sedó i l’actuació dels castellers Margeners de Guissona, així com les visites per les instal•lacions florals al nucli medieval del poble van destacar també dins un programa atapeït d’activitats.

Com a novetat, la música va jugar un paper ben rellevant, amb l’actuació musical a la plaça del castell de la banda Diferent Sound Brass, l’estrena a la plaça major de l’espectacle de música tradicional a càrrec del Toll inspirat en la Dama de les Flors i el concert – taller d’instruments exòtics a càrrec del terapeuta musical Joel Olivé, aprofitant la sonoritat de l’interior de l’església parroquial.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans, i el president de la Colla de Florejacs, Òscar Arrufat, van lliurar a l’escriptor Vidal Vidal la flor de Florejacs, en homenatge a la seva defensa i projecció de la Segarra i a la seva amistat amb el poble.

Amb aquesta edició, la Fira de Florejacs referma un any mes la seva presència en el calendari d’esdeveniments lúdics de les terres de Lleida i s’adapta al context econòmic sense perdre la seva capacitat d’innovació, integració i dinamització de les iniciatives culturals i de projecció de la Segarra.

un instant de la cercavila - Florejacs
un instant de la cercavila
Foto: Jaume Moya
contes i narracions a l'església de Florejacs - Florejacs
contes i narracions a l'església de Florejacs
Foto: Jaume Moya
interpretació de Joel Olivé - Florejacs
interpretació de Joel Olivé
Foto: Jaume Moya


Font: La Colla de Florejacs   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fires fira de la flor florejacs

Ho vols compartir?