Festes dissabte, 20 de Juliol de 2013

XVII Mercat Romà de Iesso


Autor: Caius

L’edició d’enguany ens portarà a l’albor dels temps, quan l’univers s’estava gestant i tot estava dominat pel Caos.

cartell XVII Mercat Romà
cartell XVII Mercat Romà Foto: Caius

PROGRAMA XVII MERCAT ROMÀ
20 de juliol de 2013


10.00-14.00h. Nucli històric
XVII MERCAT ROMÀ. Els carrers del nucli antic s’omplen de firaires que ofereixen als visitants tota mena de productes.


10.00-14.00h. Conjunt arqueològic
MUSEU EDUARD CAMPS I DEL PARC ARQUEOLÒGIC. El Patronat d’Arqueologia de Guissona ens convida a descobrir el llegat romà de la nostra població amb visites guiades, tallers… (horaris al final).

10.30-14.00h. Plaça de Capdevila
ESCOLA DE LEGIONARIS. Els joves participants en aquest circuit demostraran les seves habilitats i el seu enginy en un seguit de proves dinamitzades pel Centre Excursionista de Guissona i per la Colla dels Passerells.

10.30h-14.00h. Aparcament del Vell Pla
CAMPAMENT MILITAR. L ‘Associació Amics dels Cavalls de Guissona i Comarca ens mostraran el funcionament d’un autèntic campament de legionaris.

10.30h-14.00h. Les Fonts del Poble
TERMES ROMANES. Un espai, dinamitzat per l’Associació de Famílies de Guissona, que ens permetrà relaxar-nos i descansar una estona sortint del bullici del Mercat.

10.30h-14.00h. Plaça Sant Felip Neri
TALLERS ROMANS*. Un seguit de tallers, a càrrec de l’Associació Catalano-Andalusa de La Segarra i de l’Associació de Dones Nèvia, que transportaran a tots els infants que hi participin fins a l’antiga Iesso.

11.00h. Fonts del poble
HIGIENE, COSMÈTICA I UNGÜENTS A L’ÈPOCA ROMANA*. Xerrada sobre l’ús d’olis i essències a l’antiguitat a càrrec del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona.

11.00h. Sant Felip Neri
QUANDO TU GAIUS, EGO GAIA… O NO…* Un esquetx teatral dels 4 Gats ens descobrirà aspectes de la vida familiar en el món antic en clau d’humor.

11.30h. Sortida des de la plaça del Bisbe Benlloch
CERCAVILA DEL DÉU BACUS. El gegantó Bacus i la quitxalla de Guissona faran arribar la disbauxa del déu més animat per tots els racons de la vila. Amb els Geganters de Guissona, el grup de teatre La Cremallera i els nens i nens participants en el taller “Seguidors de Bacus”.

12.00h. Parc Arqueològic
PISTA “A LA ROMANA” INFANTIL. Pista americana amb un seguit de proves de destresa i força amb el fang i la gresca com a eix conductor. Activitat per equips de cinc persones, dinamitzada pels Kuartos de Segle. Programes a part. L’equip guanyador rebrà entrades a Port Aventura per als cinc components. El lliurament de premis tindrà lloc durant l’acte de cloenda del Mercat Romà.

12.00h. Plaça Major
LA DANSA DELS SALIS. Els bastoners de Sedó adaptaran els seus balls per mostrar-nos els rituals d’aquests sacerdots romans.

12.30h. Plaça Major
VENDA D’ESCLAUS. La companyia de teatre La Cremallera ens farà arribar un marxant d’esclaus que amb el seus productes satisfarà totes les nostres necessitats domèstiques.

13.00h. Fonts del Poble
JOC DE LES TROBALLES. L’Associació de Famílies ens ajudarà a descobrir els petits tresors que podien perdre els banyistes d’unes termes romanes.

13.00h. Parc Arqueològic
PISTA “A LA ROMANA” D’ADULTS. Recorregut de proves de fang i força i, sobretot, moltes ganes de passar-s’ho bé, per grups de cinc joves o no tan joves a càrrec dels Kuartos de Segle.Programes a part. L’equip guanyador rebrà un circuit d’aventura a convenir per als cincs integrants.Els premiats seran anunciats en la cloenda del Mercat Romà.

13.00h. Plaça Bisbe Benlloch
MOSTRA DE VESTUARI ROMÀ*. Els comerciants i botiguers de Guissona ens demostraran què significava anar ben vestit a l’antiga Roma.

17.00-20.00h. Nucli històric
XVII MERCAT ROMÀ. El nucli antic de Guissona esdevé l’escenari idoni per acollir un estol de parades que ens oferiran una munió de productes d’arreu de l’imperi.


17.00-20.00h. Conjunt arqueològic
MUSEU EDUARD CAMPS I DEL PARC ARQUEOLÒGIC. El Patronat d’Arqueologia de Guissona obre les seves portes per fer-nos partícips del ric llegat històric de la nostra vila… (horaris al final)

17.00-19.30h. Plaça de Capdevila
ESCOLA DE LEGIONARIS. El Centre Excursionista de Guissona i la Colla dels Passerells ens proposen un seguit d’activitats per als joves més intrèpids on podran demostrar les seves habilitats.

17.00h-19.30h. Aparcament del Vell Pla
CAMPAMENT MILITAR. L ‘Associació Amics dels Cavalls de Guissona i Comarca ens permetrà descobrir com era l’armament d’un legionari ubicat en el seu context, el campament.

17.00h-19.30h. Les Fonts del Poble
TERMES ROMANES. Després d’un dia de Mercat, res millor que aturar-nos una estona i gaudir de la frescor de l’aigua, en un espai dinamitzat per l’Associació de Famílies de Guissona.

17.00h-19.30h. Plaça de Sant Felip Neri
TALLERS ROMANS. L’Associació Catalano-Andalusa de La Segarra i l’Associació de Dones Nèvia ens presenten un seguit d’activitats que donaran a conèixer l’antiguitat clàssica als més petits.

17.00h. Fonts del Poble
JOC DE LES TROBALLES. L’Associació de Famílies ofereix el joc més refrescant per als més petits. Dins l’aigua de les termes hi podran trobar un grapat de sorpreses.

17.30h. Fonts del Poble
L’OLOR DE ROMA*. Taller de fabricació de les essències més utilitzades en l’antiguitat a càrrec del grup de Reconstrucció Històrica de Badalona.

18.00h. Porta sud-oest
DESFILADA DE LES LEGIONS I ARRIBADA DEL CÈSAR. Juli Cèsar desfilarà pels carrers de la vila amb l’elit de la seva legió.

18.30h. Aparcament Portal
EXHIBICIÓ TÈCNIQUES DE LLUITA*. Les legions de Iesso faran una demostració de la tàctica militar pròpia de l’Antiga Roma.

18.45h. Carrer de Fluvià
ARRIBADA DE LA REINA CLEÒPATRA. La reina Cleòpatra desfilarà per la vila junt amb el seu seguici per mostrar-nos l’opulència oriental. Amb la col·laboració de l’Associació Senegalesa, els Margeners de Guissona, els Bastoners de Sedó i la Xarxa d’Espais de Música Tradicional.

19.00h. Plaça del Bisbe Benlloch
ARRIBADA DEL SENAT. El govern de la vila s’unirà al Diví Cèsar i a la Reina Cleòpatra en la seva desfilada.

19.15h. Plaça del Bisbe Benlloch
MOSTRA ACROBÀTICA*. La Reina Cleòpatra oferirà una exhibició de les habilitats del seu seguici.

19.30h. Racó de la família
LECTURA DE CONTES*. Activitat destinada a l’entreteniment dels més petits de la casa. Un conte d’inspiració mítica servirà per introduir-los en el món antic.

19.45h. Plaça del Bisbe Benlloch
PARLAMENTS DEL CÈSAR I LA CLEÒPATRA*. Els convidats més il·lustres de la vila saludaran els assistents del Mercat Romà.

20.00h. Sant Felip Neri
QUANDO TU GAIUS, EGO GAIA… O NO…* Els 4 gats ens oferiran de nou la seva visió sobre la vida en família en el món antic.

20.00h. Plaça de Capdevila
FINAL DE L’ESCOLA DE LEGIONARIS. Entre els participants a l’escola de legionaris, s’escollirà a un vencedor digne de tots els honors! El guanyador serà proclamat en la cloenda del Mercat i rebrà una entrada a Port Aventura.

20:30h. Plaça del Bisbe Benlloch
ANIMACIÓ MUSICAL. El punt musical que no podia faltar en el nostre mercat, servirà als visitants per gaudir d’aquest viatge en el temps d’una manera diferent a càrrec del Grup de Reconstrucció Històrica Thaleia.

21.30h. Plaça Major
CLAUSURA DEL XVII MERCAT ROMÀ*. En Cèsar i Cleòpatra acabaran el regnat en el seu discurs de cloenda.

21.45h. Plaça Major
DANSA EN HONOR AL DIVÍ CÈSAR I LA REINA CLEÒPATRA*. Un espectacle de dansa sempre sorprenent servirà de colofó a la XVII edició del Mercat Romà de Iesso a càrrec de l’Escola de Dansa Montse Esteve.

22.30h. Portal de l’Àngel
CONCENTRACIÓ DELS PARTICIPANTS A LA XIX BAKANAL. Per als més eixelebrats arriba una nova edició de la festa més desenfrenada. (programes a part)

22.30h. Plaça del Vell Pla
NIT ROMANA. Sopar amenitzat amb música i espectacles per a tots aquells que volen allargar la jornada.

23.00h. Plaça del Vell Pla
CARMINA CANERE*. El grup Thaleia ens mostrarà quina música sonava en l’Antiga Roma.


DURANT TOT EL DIA

En cada racó del XVII Mercat Romà de Iesso us esperen un munt de sorpreses amb animacions, personatges insòlits, poció màgica i, sobretot, alegria i diversió!Etiquetes: mercat romà iesso

Ho vols compartir?