Festes dilluns, 29 de Juliol de 2013

Granollers i Riber celebren les festes majors


Autor: somsegarra

Aquest cap de setmana ja han arrencat les primeres festes majors, amb motiu de sant Jaume i santa Anna

vermut popular de festa major
vermut popular de festa major Foto: Ajuntament TiF

Veïns de Granollers, Palou, Florejacs, Sanaüja, Guissona, Cervera i altres pobles de les rodalies es van reunir el dissabte passat en aquest petit nucli de Torrefeta i Florejacs per celebrar una nova edició de la festa major. La missa major a l’església de Sant Jaume va anar acompanyada d’una caminada de reconeixement del territori en un itinerari que va recórrer part de la Vall del Llobregós, entre la Casa Nova i Granollers, organitzada per Camins de Sikarra i pel Consell Comarcal de la Segarra i guiada per la gent de l’Associació Espai Llobregós.

El ball va cloure la festa que va reunir una seixantena de persones, en molt bon ambient i organitzada per l’associació de veïns de Granollers,

Les relíquies de Santa Anna, venerades a Riber


Veïns del poble de Riber i de les rodalies van celebrar aquest cap de setmana la seva festa major. La festa va començar dissabte a la nit, amb un sopar de germanor i ball, que es va allargar fins ben entrada la matinada. L’endemà, missa, a l’església de Santa Anna patrona de la població, i vermut popular que va reunir gent del municipi i de pobles propers en un bon ambient familiar. Organitzada per l’Associació de Veïns de Riber. Aquest esdeveniment és el preludi de la festa major de Torrefeta, que s’esdevindrà el proper cap de setmana.

Trobada d’antigues alumnes de l’escola de Florejacs


Setze alumnes de l’antiga escola de Florejacs, una d’elles vinguda de Bèlgica, s’han retrobat aquest cap de setmana per segon any consecutiu. La concentració les ha portat a visitar l’església del poble, la rectoria i l’antiga escola, actual local social del poble, on hi ha un raconet en record del que havia estat l’edifici. El dinar de germanor l’han fet al restaurant La Redolta, on una component del grup ha llegit vivències que recorden tan el temps escolar com l’època de la primera comunió, l’any 1943. Emocionades, han explicat anècdotes d’escola i han recordat els jocs al carrer, les tardes de labors i les lliçons de “Doña” Emília, una dona vídua i mare de militars que venia de La Rioja i que va fer de professora a Florejacs durant anys.

Celebrant la festa major a Granollers - Granollers
Celebrant la festa major a Granollers
Foto: Ajuntament TiF
Trobada d’antigues alumnes de l’escola de Florejacs - Florejacs
Trobada d’antigues alumnes de l’escola de Florejacs
Foto: Isabel Carboneras


Font: Ajuntament de TiF Etiquetes: festes majors granollers riber

Ho vols compartir?