Festes dimecres, 6 de Agost de 2014

Compte enrera per a l’Aquelarre de Cervera


Autor: somsegarra

La reobertura de l’espai rock i l'encesa de la Universitat, les principals novetats d’aquesta 37a edició, que se celebrarà els dies 29, 30 i 31 d'agost

Presentació del 37 Aquelarre de Cervera
Presentació del 37 Aquelarre de Cervera Foto: paeria cervera

Aquest dimarts s’ha presentat a Cervera el programa de la festa de l’Aquelarre 2014. A l'acte hi han assistit l'alcalde de Cervera i regidor de l'Aquelarre, Ramon Royes, el director artístic, Albert Parra, la cap de colla dels diables Carranquers, Núria Turull, el coordinador musical, Iban Orobitg, la sots-directora de la Fira del Gran Boc, Montse Ortiz, i la representant de l'espectacle de divendres, Elisabet Cos. 

Tots ells van exposar els diferents eixos que conformen la festa. Des dels espectacles que s’hi podran veure fins a les activitats de la Fira esotèrica, passant pel foc i la música. Tot i que el pressupost de la XXXVII edició de l'Aquelarre s'ha vist reduït en relació a l'any passat, totes les àrees de la festa han augmentat aspiracions i, en alguns casos, pressupost, sobretot pel que respecta a la sortida de la Universitat, on s’augmenta la presència de foc amb una colla de diables convidada i un drac, juntament amb els diables de Cervera, segons exposava Núria Turull, cap de colla dels diables Carranquers de Cervera. També a la Universitat, plaça recent estrenada es podrà veure un espectacle piro-visual, que serà l’arrencada de la nit. Montse Ortiz, sots-directora de la Fira esotèrica, també explicava que aprofitarien al màxim la nova composició de la plaça per resituar les parades gastronòmiques de la fira, guanyant espai i interferint menys en la visió de la façana de l’emblemàtic edifici de Cervera.

La presentació va anar aconduïda per Jaume Carbonell, qui va encarnar el personatge del diable Astarot, el custodi la Casa d’Estiu del Mascle Cabró fins a la seva arribada a Cervera, i també el van acompanyar tres petits diables els quals van explicar què és l’Aquelarret.

L’Aquelarre de Cervera, que enguany compleix la 37a edició, se celebrarà els dies 29, 30 i 31 d'agost. La festa també comptarà, d’ara endavant, amb un Consell Assessor i un reglament propi que van ser aprovats, sense unanimitat ,en la sessió ordinària de la Paeria el passat dijous 24 de juliol, amb 7 vots a favor, 4 vots en contra i 2 abstencions.



Font: Aquelarre Etiquetes: festes populars aquelarre cervera

Ho vols compartir?