Festes dimarts, 16 de Juny de 2015

Argençola viu el 5è Mercat de les Espècies


Autor: El Trill

El safrà va ser l'espècie protagonista

5è Mercat de les espècies
5è Mercat de les espècies Foto: James McKinnell

El passat dissabte 13 de juny, Argençola va tornar a acollir el Mercat de les Espècies que arribava a la seva 5na edició. Poc a poc el Mercat s’ha anat consolidant tant a nivell de públic com de paradistes. Creiem que es valora l'esforç que s'està fent des del El Trill, Associació cultural que l’organitza, per singularitzar i donar un caràcter propi al Mercat. Els objectius que el van fer néixer també s'han anat concretant al llarg d'aquestes cinc edicions: posar en valor les espècies mediterrànies i les herbes del nostre entorn, l'alimentació saludable, la gastronomia i els productes de proximitat.

Els visitants van poder visitar quasi una trentena de parades arribades d'arreu de Catalunya. Per donar a conèixer millor els seus productes, cada paradista va preparar una interacció per ajudar a fer més amena la visita.

Les activitats, que són l'altre element que singularitza el Mercat de les Espècies, van començar a partir de les 9 del matí amb la Jornada Tècnica que sota el títol 'Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors', fou seguida per una quarantena de persones fins a les 2 de la tarda.

El concurs de sals aromatitzades va tenir com a jurat en aquesta edició a Sònia Farran (sommelier i propietària del restaurant Kan Bakus d'Igualada), Manel Pla (sommelier i propietari de Sesoliveres i El Kubb d'Igualada), Joan Fontanella (propietari del restaurant Bitok d'Igualada), Teresa Puertolas (del blog Un jardí per menjar-se'l) i Fina (del blog Cuina cinc).

Els guanyadors del 5è concurs de sals aromatitzades van ser:
Categoria professional
Aromsal d'or per a Astrid van Ginkel de Fitomon
Aromsal de plata per a Andrés Grego Besa d'Espècies a Mà
Aromsal de bronze per a Àngels Curto Ros de Natural Subirats

Categoria amateur
Aromsal d'or per a Alice van den Bogaert de Mediona
Aromsal de plata per a Glòria Passada Casserres de Solsona
Aromsal de bronze per a Francesc Ferrer d'Argençola

La tarda del dissabte es va dedicar als tallers: la Gemma Clofent del blog La Cuina de Casa ens va descobrir les aplicacions del safrà a la pastisseria i ens va preparar un flam, una mousse i uns bombons que van poder tastar tots els assistents. L'Astrid Barqué de Vitam Pleni va impartir una amena xerrada sobre alimentació i esport, on a més ens va ensenyar com preparar unes barretes de cereals i uns batuts reconstituents. El darrer taller va anar a càrrec de l'Espai Gastronòmic Nyamnyam que va convidar als assistents a cuinar unes receptes sel.leccionades amb safrà i a degustar-les a continuació; tot el que va passar durant el taller va quedar recollit en un llibret que els participants es van poder endur com a record.

El Mercat es va tancar amb la música dels Gipsy Krokets Quartet.

El Trill i l'Ajuntament d'Argençola volen agrair a tothom la seva assistència.

Veure fotos del mercat

5è Mercat de les espècies - Argençola
5è Mercat de les espècies
Foto: Esme i Marc
Taller de l'Astrid Barqué - Argençola
Taller de l'Astrid Barqué
Foto: Mariona Miquel
Jurat del concurs de sals aromatitzades - Argençola
Jurat del concurs de sals aromatitzades
Foto: Carme Monclús
Mostra de sals presentades - Argençola
Mostra de sals presentades
Foto: Carme Monclús
Parades del 5è Mercat de les espècies - Argençola
Parades del 5è Mercat de les espècies
Foto: James McKinnell


Etiquetes: mercat espècies safrà argençola
Compartit per argencola.cat

Ho vols compartir?