Festes dissabte, 31 de Octubre de 2015

Fira de Tots Sants


Autor: somsegarra
cartell Fira de Tots Sants
cartell Fira de Tots Sants Foto: Aj Calaf

El cap de setmana del 31 d'octubre i 1 de novembre Calaf celebrarà la Fira de Tots Sants, una festa amb llarga tradició que enguany arriba amb aires renovats, una programació ampliada i propostes originals.


El dissabte 31 el protagonisme el tindrà la gastronomia: a les 11.00 h, a la plaça dels Arbres, engegarà la demostració de cuina en directe de la mediàtica cuinera Àvia Remei, amb la col·laboració de l'associació ARCA.

1r concurs de sopa de carbassa


Qui vulgui presentar una sopa a concurs cal que s'inscrigui el mateix dissabte a les 11.30 h a la plaça dels Arbres. Cal portar sopa per a 4-6 persones en una olla, tupí o cassola. El jurat valorarà la qualitat, el sabor i també la presentació (se n'emplatarà una ració). El primer premi s'endurà un trofeu del concurs, i la resta de participants un diploma de participació.

Tasta la plaça!!!, gastronomia de qualitat


dissabte al vespre s'estrena el “Tasta la plaça!!!”, una iniciativa que pretén fer un bon maridatge entre gastronomia, tradició, història i música en directe a la plaça Gran. Acollirà nombroses parades a càrrec dels millors restaurants de l'Alta Segarra, que oferiran tastets gastronòmics d'alta qualitat, acompanyats de vins i cerveses artesanes. A més, es podrà gaudir de música jazz en directe. Els tiquets per al sopar, que s'han de comprar a la mateixa plaça una estona abans, costaran 10 euros i inclouran quatre tiquets per a quatre tastets.

Nocturna del terrorEl vespre es completarà encara amb l'arribada a la plaça Gran de la 12a nocturna del terror, com sempre organitzada per BikeCalaf, i amb la sorprenent ambientació que recrearà la pesta que la vila va patir el 1651. La sortida es farà des de la plaça dels Arbres i l'horari dependrà de la modalitat escollida: 19.00 h (pedalada llarga 25 km i caminada llarga 12 km); 20.00 h (corredors 12 km); i 20.30 h (pedalada familiar 10 km i caminada familiar 5 km). La participació és gratuïta però cal inscriure's prèviament a MasBike, el Racó de la Bici, www.bikecalaf.cat o per whatsapp al 677409547. Els participants hauran de portar algun llum frontal o llanterna, i els ciclistes, casc.

Fira de la Carbassa


diumenge 1 de novembre,a la plaça dels Arbres, els més matiners podran veure l'arribada, verificació i pesada de les carbasses que es presentaran a la tercera edició del concurs. Serà a les 9.00 h quan s'obrirà la Fira d'artesania, i a partir de les 10.00 h es podrà veure l'artista Xiu esculpint carbasses.

A les 12.00 h arribarà la castanyera i a les 12.30 h és previst de repartir tastets de carbassa gratuïtament entre tots els assistents. Finalment, a les 13.30 h es lliuraran els premis a les carbasses guanyadores: 1r premi, de 150 euros; 2n premi de 100 euros; 3r premi de 50 euros, premi especial Alta Segarra 50 euros.Etiquetes: fires tot sants calaf

Ho vols compartir?