Festes divendres, 8 de Abril de 2016

Tot a punt per celebrar diumenge la primera EcoFira de Calaf


Autor: Ajuntament de Calaf

63 expositors de diferents sectors d'arreu de Catalunya

Tot a punt per celebrar diumenge la primera EcoFira de Calaf
Tot a punt per celebrar diumenge la primera EcoFira de Calaf Foto: Ajuntament de Calaf

Calaf es prepara per celebrar, aquest diumenge 10 d'abril, la seva primera edició de l'EcoFira, l'única de la comarca de l'Anoia i de l'Alta Segarra dedicada al producte ecològic. En total, hi participaran 63 expositors de diferents sectors d'arreu de Catalunya. La proposta, organitzada per l'Ajuntament de Calaf amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es convertirà en un aparador i en el punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país.

La fira s'ubicarà al centre del poble, al carrer Raval de Sant Jaume i a la plaça dels Arbres. Des de les 10 del mati, i fins a les 8 del vespre, els visitants trobaran més de 60 estands d'alimentació, gastronomia, energies renovables, bioconstrucció, aprofitament forestal, calefacció ecològica, bicicletes de bambú i elèctriques, sorrejats eco, aigua de mar, artesania del reciclatge, salut ambiental, assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el medi ambient.

L'EcoFira Calaf obsequiarà als seus visitants amb un regal que hauran de fer créixer a casa seva. Es tracta d'una planta d'hort ecològic que es convertirà en una tomaquera, una pebrotera o bé una alberginera.

Un espai per als amants de la gastronomia


L'EcoFira Calaf comptarà amb un espai on els visitants podran menjar i beure productes ecològics i naturals. Es tracta de l'Espai EcoGastronòmic que s'ubicarà al bell mig de la mostra i estarà oberta durant tot el dia. Aquesta zona estarà condicionada amb taules i cadires per gaudir dels diferents àpats que s'hi serviran.

Aquesta proposta gastronòmica és possible gràcies a la implicació de diferents establiments com el Restaurant La Cuina del Mercat que oferirà couscous amb verduretes i salsa savignotte, quitxe de porros i bolets amb olivada i una mini pita de vegetals i humus. L'estabilment calafí Ecoment, ecologia de Vida, prepararà un EcoDinar Solar; BioCarn, Carn de Vedella ecològica, servirà mini hamburgueses de vedella ecològica; i la Segarreta, la cervesa ecològica, oferirà la seva cervesa artesana ecològica. Els més atrevits podran, de la mà de Clorofeeling, fer xarrups de clorofil·la de blat i tastar els sucs de fruita i verdura ecològica acabats de fer.

Activitats paral·leles


Durant tot el dia hi haurà una vintena d'activitats paral·leles que mantindran una relació directa amb la temàtica de la fira. Es faran demostracions tècniques de bioconstrucció, escultures de fusta amb motosserra i es podrà veure el procés de construcció d'una bicicleta de bambú. També hi haurà tallers de diferents temàtiques: horts urbans, meteorologia, observació astronòmica del sol i d'ecocuina.

La plaça dels Arbres acollirà dos espectacles infantils. A les 12.00 hores, la companyia Tot Circ farà l'espectacle sobre el reciclatge “Passavolant. reciclant…”. A les 17.30, la companyia Acariciando el Aire representarà “L'arbre centenari”, una actuació didàctica sobre el bosc i el medi ambient. A més de participar en els tallers de cuina, els infants també podran gaudir de les atraccions ecològiques i d'un inflable sobre el reciclatge.

Ponències temàtiques


L'organització ha programat 12 ponències de temes variats i vinculats a la temàtica principal de la fira. Tindran lloc en un local al mateix carrer on se celebra la fira, al Raval de Sant Jaume número 23. El meteoròleg Francesc Mauri, un dels grans atractius d'aquestes xerrades, abordarà el tema del canvi climàtic amb la ponència “Canvi climàtic: què hi podem fer des de casa”. Mentre que Astrid van Ginkel, farmacèutica especialitzada enla consultoria i l'assessorament en productes naturals i medicinals farà una ponència sobre les desconegudes i desaprofitades herbes de marge.

En aquestes ponències també es presentarà el projecte TornaTerra, que recupera espais i sabors del nostre territori, i s'abordaran altres temes com la qualitat de l'aigua, l'agricultura regenerativa, l'aigua de mar o el Feng-Shui.Font: Ajuntament de Calaf   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fires ecologia calaf

Ho vols compartir?