Festes diumenge, 3 de Març de 2019

Festa de la Caldera 2019


Autor: somsegarra
Festa de la Caldera 2019 de Montmaneu
Festa de la Caldera 2019 de Montmaneu Foto: Aj. Montmaneu

Els dies 2 i 3 de març Montmaneu celebra una nova edició de la popular Festa de la Caldera. Una festa que s’organitza des de temps immemorials, malgrat sembla estar documentada des del segle XIV.. El repartiment de la caldera , una mena d’escudella, tradicionalment es realitzava el dimarts de carnaval, malgrat en l’actualitat té lloc el diumenge de Carnestoltes.

Dissabte 2 de març

A les 6 de la tarda, Cercavila pels carrers i animació infantil amb el grup La Cremallera. Per acabar xocolata amb melindros per a tots els assistents.

Diumenge 3 de març


En el decurs de tot el matí, encesa del foc de les calderes i elaboració en directe de l'escudella a càrrec el mestre calderer Sr. Josep parera i dels calderers de Montmaneu, mercat de pagès i Carrusel, cavallets infantils.

A partir de les 9 del matí, esmorzar de pagès, les viandes de l'hostal: botifarra blanca, botifarra negra, cansalada, ou ferrat, pa amb tomàquet, vi i aigua. Preu: 5€

A les 11 del matí, 4t concurs popular d'allioli.

A les 11 del matí i a l'1 del migdia, Les Enfants, un exèrcit de festa. Espectacle de carrer.

A les 12 del migdia, Missa Solemne a l'església de Santa Maria. A la sortida es beneiran les calderes.

A l'1:30 del migdia, nomenament dels calderers d'Honor: Tomàs Molina i Núria Solé.

A les 2 del migdia, repartiment gratuït de l'escudella. Es recomana portar estris per recollir l'escudella.

A les 6 de la tarda, Espectacle 'Iara què més?' de Pep Plaza. A la sala polivalent del Restaurant Hotel Bayona de La Panadella. Preu 15€.Etiquetes: caldera montmaneu

Ho vols compartir?