Festes dissabte, 13 de Juny de 2020

10è Mercat de les Espècies Virtual


Autor: argençola

El dissabte 13 de juny enguany serà en format virtual i estarà dedicat a les herbes de la ratafia

10è Mercat de les Espècies
10è Mercat de les Espècies Foto: eltrillargençola

Enguany estem de festa. El Mercat de les Espècies d’Argençola fa 10 anys i ho volíem celebrar amb molta gresca i xerinola. Però estem confinats. Com podeu suposar, el Mercat de les Espècies, tal i com el coneixem, no serà possible fer-lo aquest any. Tot i així, no l’hem volgut anul·lar sinó que l’hem adaptat. El farem virtual en streaming per un canal de Youtube.

Així que farem un Mercat dedicat a les HERBES DE LA RATAFIA!

En aquests 10 anys, la Sortida de Reconeixement de Flora ens ha servit per passejar-nos per tot el terme d’Argençola (Carbasí, Contrast, Clariana i Albarells). Les diverses exposicions que ens han guiat pels carrer del poble ens han permès aprofundir en la mostassa, la farigola, el saüc, la menta, el safrà o el ginebró. Les jornades tècniques organitzades juntament amb l’Escola Agrària de Tàrrega han posat ciència. Els tastos de plantes i productes, el dinar o els maridatges han aportat les experiències. Els tallers i l’alquímia de les espècies han regalat el saber fer de les elaboracions. I hem destil·lat llorer, farigola, sàlvia, romaní, espígols o ginebró.

En aquesta desena edició no hi haurà una planta protagonista sinó tot un còctel amb les quals es fa un licor per brindar i tancar acords.

Programa



Matí

De les 10 del matí a les 13.30 h del migdia
Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”. Ratafia. Paisatge i cultura. Les herbes, elaboració i maridatges a la cuina.

Tarda

Les activitats de la tarda es podran veure a través de la web del Trill, de You Tube i de les xarxes socials de el Trill.

De les 4 a les 5 h de la tarda
Sortida de reconeixement de flora per collir les herbes de la ratafia a Argençola, a càrrec de Astrid van Ginkel, Marc Talavera, Els Corremarges, Airy Gras i Montserrat Enrich

De les 5 a les 6 h de la tarda
Taller d’elaboració casolana de Ratafia.
Els avis de Cal Rosó de Sta Maria del Camí i els Amics de la Ratafia de l’Anoia ens explicaran com fer la Ratafia i quines plantes fer servir.

De les 6 i fins les 7 h del vespre
L’alquímia de les espècies i la Ratafia.
Elaboracions i preparats amb un ingredient imprescindible, la ratafia. Us explicarem a fer galetes de ratafia, conill, trufes, i molts maridatges més.

De les 7 fins a les 8 h del vespre
Tast de ratafies, a càrrec dels membres de La Sobirana,
Com cal degustar una ratafia? Ens presentaran 3 ratafies i ens ajudaran a valorar-les tot fent un tast.

De les 8 i fins a les 8:30 h del vespre
Presentació de llibres relacionats amb la ratafia, licors i herbes, a càrrec de Lluis Marmí de la Tradillibreria.

A les 8:30 h
Concert
Les parades del Mercat.
Vídeo dels 10 anys del Mercat de les espècies.

Ho organitza El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola, amb el suport de l'Ajuntament d’Argençola i la Diputació de Barcelona.



Etiquetes: mercat espècies Argençola Anoia Catalonia
Compartit per argencola.cat

Ho vols compartir?