Festes dissabte, 17 de Juliol de 2021

[ANUL•LAT] XXIV Mercat Romà de Iesso


Autor: somsegarra
cartell XXIV Mercat Romà de Iesso
cartell XXIV Mercat Romà de Iesso Foto: mercat romà

Donada la situació progressiva d’augment de contagis, en general a Catalunya, i en especial a Guissona arran del nou brot de pandèmia, l'Ajuntament de Guissona ha anul•lat el MERCAT ROMÀ previst pel proper dissabte, 17 de juliol de 2021 .

Programa


Durant tot el dia
animació musical amb el grup Taraska pels carrers del Mercat Romà.
portes obertes al Museu i al Parc Arqueològic de Guissona.
venta de les samarretes del Mercat Romà dissenyades per Kukuxumusu i del conte Ave Iesso en presència dels seus protagonistes a la plaça Bisbe Benlloch.
Artesans especialitzats ens demostraran algunes tècniques de producció històrica que podem resseguir fins a l’antiguitat. Aprendrem com era la fabricació de moneda i la talla de petites figures de fusta a la plaça Bisbe Benlloch.


MATÍ

11:00 h. Museu de Guissona Eduard Camps
Visita guiada i Vermut ceràmic. Descobreix els vestigis de l’antiga Iesso per endinsar-te en el principal protagonista de la cultura material romana: la ceràmica. Completa l’experiència amb l’oportunitat de modelar i decorar un recipient amb tècniques actuals a càrrec de la ceramista local Júlia Sangés de l’Obrador. Aforament limitat. Inscripció prèvia a museu@guissona.cat. Preu 25 euros.

A partir de les 11. Carrers del nucli històric
Desfilada de Gladiadors. El ludus d’Aestus lluirà els seus cèlebres gladiadors vinguts d’arreu de l’imperi pels carrers del Mercat Romà perquè la plebs pugui preparar les seves apostes.

12:00 h. Portal de l’Àngel
Lluita de gladiadors. Els atletes d’Aestus s’enfrontaran en un seguit de lluites trepidants que ens transportaran fins al cor de Roma.

13:00 h. Carrers del nucli històric
Espectacle itinerant del déu Bacus. La divinitat més eixelebrada passejarà pels carrers del Mercat Romà per portar-nos l’alegria de l’Olimp acompanyada pel grup Taraska.

TARDA

18.00 h. Carrers del nucli històric
Desfilada de gladiadors. Els lluitadors més aguerrits entrenats pel lanista d’Aestus es passejaran pels carrers de la vila per entusiasmar o atemorir a totes les persones que visitin el mercat.

18:30 h. Les Fonts del Poble
Sessió de contes romans. La Leila ens traslladarà a l’antiga ciutat romana de Iesso amb contes i rondalles de l’antiguitat.

19:00 h. Plaça Major
Lluita de gladiadors. Els gladiadors d’Aestus demostraran les seves habilitats en diverses lluites coreogràfiques que faran vibrar a tot el poble de Iesso.

19:00 h. Museu de Guissona
Visita guiada. Torna a l’antiga ciutat romana i passeja’t pels seus carrers, barris i equipaments per conèixer com era Guissona fa més de dos mil anys endarrere. Per gaudir de la visita guiada gratuïta cal anar a les instal·lacions del Museu un quart d’hora abans de l’inici de l’itinerari.

20:00 h. Carrers del nucli històric
Espectacle itinerant del déu Bacus. La disbauxa de les bacanals recorrerà els carrers del mercat romà gràcies al seu amfitrió que desfilarà per la vila en companyia del grup Taraska.

21:00 h. Plaça Major
Lluita de gladiadors. Els i les assistents al Mercat Romà decidiran sobre la vida o la mort dels més grans gladiadors de l’Imperi Romà portats a Iesso pel ludus d’Aestus.

21:45 h. Plaça Major
Lliurament de premis del concurs d’aparadors romans.

22:00 h. Plaça Major
Cloenda del Mercat Romà. La jove Companyia de l’escola de dansa Montse Esteve acompanyada de la música en directe d’un quartet de jazz, clourà els actes de la XXIV edició del Mercat Romà amb l’espectacle JAZZenDANSA capaç de complaure als mateixos Déus de l’Olimp!

Notes
Per gaudir de la Lluita de Gladiadors de la tarda i de l’espectacle de cloenda del Mercat Romà cal registrar-se amb una entrada única a https://app.mesacces.com/esdeveniment/4131.

La venda d'entrades presencial serà dimecres, dijous i divendres de 12 a 14h i dijous de 16.30 a 19.00h

L'accés a la plaça es farà pel CARRER BOTIGUES, la resta d'accessos estaran TANCATS



Etiquetes: mercat romà iesso guissona

Ho vols compartir?