Flora
dijous, 3 de Abril de 2014
Autor: editor
Usos culinaris
El timó també s'utilitza a la cuina tradicional, com espècia per coure diversos tipus de carns, per elaborar les típiques sopes, per condimentar conserves d'olives i cóm a condiment en l'el·laboració de la ratafia de nous.
Recol·lecció
Divendres Sant és el dia més indicat per collir farigola i fer-ne provisió per a la resta de l'any, ja que coincideix amb la primera lluna plena de la primavera, un fet que ressalta les propietats d'aquesta planta.
Localització
í‰s molt freqüent en llocs àrids i pedregosos, molt abundant també en marges i vores de camins
Fam. Labiades.
Etiquetes: labiades digestiva inapetència cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Farigola o Timó (Thymus vulgaris)
Autor: editor
Herba d'uns 40 centímetres d'alçada molt aromàtica, amb fulles molt petites i les flors son rosades o blanques i floreixen al març. Es recullen quan la planta esta molt florida. És molt abundant i és encara un clàssic a moltes cases.
Inapetència, Digestió
Farigola o timó
La farigola o timó té propietats medicinals, ja que en la seva composició química hi està inclòs el timol, un component que ajuda a combatre afeccions de les vies respiratòries i digestives. La seva acció antibacteriana, antisèptica, diürètica, antiespasmòdica i expectorant ja fa molts mil·lennis que està reconeguda.
Parts útils: fulles i flors.
Recomanada per
- Inapetència: Infusió, d'aigua calenta, de 10gr. de flors i fulles durant 5 minuts. Prendre una tassa abans de menjar.
- Digestió: Infusió, d'aigua calenta, de 2gr. de fulles durant 5 minuts. Prendre una tassa al acabar de menjar.
Usos culinaris
El timó també s'utilitza a la cuina tradicional, com espècia per coure diversos tipus de carns, per elaborar les típiques sopes, per condimentar conserves d'olives i cóm a condiment en l'el·laboració de la ratafia de nous.
Recol·lecció
Divendres Sant és el dia més indicat per collir farigola i fer-ne provisió per a la resta de l'any, ja que coincideix amb la primera lluna plena de la primavera, un fet que ressalta les propietats d'aquesta planta.
Localització
í‰s molt freqüent en llocs àrids i pedregosos, molt abundant també en marges i vores de camins
Fam. Labiades.
Etiquetes: labiades digestiva inapetència cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dimarts, 19 de Març de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major d’Hivern de Cervera 2024
La vil·la romana de Sant Pelegrí, Espai de Protecció Arqueològic
Un virulent incendi crema una fàbrica a Cervera
Festa del Pellofa, el carnaval de Calaf
Maria Arnal i Marcel Bagés, Xarim Aresté i La Folie també seran a la tercera edició dels Festivals Alta Segarra
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'hivern (578)
Les Cabanes de tros (215)
Terra de castells (216)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)