Fonoll (Feniculum vulgare)
Autor: editor
Herba perenne de fulles fines i glauques que arriba a 2 metre d'alçada. Floreix a l'estiu i fa una umbela de flors grogues i fruits petits i aromàtics.
Aquesta planta té usos, gastronómics, medicinals i en perfumeria. Té un gust d'anís ja que també conté anetol. És una planta molt resistent a la secada i que es troba a molts llocs de la terra baixa.

Parts útils: sobretot la llavor i el fruit.
Recomanada per
Propietats estimulants, carminatives i estomacals: tota la planta i en major part la llavor conté un oli essencial ric en anetol. Es pren com a infusió del fruit.
Usos culinaris
Les llavors serveixen per a condimentar certs productes de pastisseria. Les fulles verdes i crues es fan servir com a ingredient de amanides.
Recol·lecció
Floreix de juny a agost i les llavors es recullen al setembre.
Localització
í‰s planta comú, es troba als marges, vores de camins i cunetes de carretera.
Fam. Umbel·líferes.
Etiquetes: umbel·líferes estomacals cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Noticies + Llegides
darrer mes
Les cabanes de tros, l'aixopluc del pagès
Festivals Alta Segarra 2022
50 aniversari del viatge a la Segarra: de Cervera a Guissona
7è Festival de Pasqua de Cervera 2017
Àlbums destacats

Marxa dels Castells de la Segarra (234)

Les Peixeres (66)

Les Cabanes de tros (139)

Els colors de la Segarra: la primavera (582)

Terra de castells (210)

Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)