Flora
dimecres 9 març 2011
Autor: editor
![Borratja florida]()
Usos culinaris
La borratja ha estat utilitzada com a verdura comestible des de l'antiquitat. Amb les fulles de borratja es prepara a Hesse la "Grüne SoíŸe", una salsa verda de la cuina alemanya. Les rels i les flors solen aromatitzar alguns vins europeus.
Recol·lecció
Floreix a la primavera. Les flors es recullen d'una a una. Si es recullen les fulles abans de florir.
Localització
Es troba als guarets, erms i als horts.
Fam. Borraginàcies.
Etiquetes: borraginàcies depurativa pell cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Borratja (Borrago officinalis)
Autor: editor
És una planta herbàcia anual que presenta una altura que oscil·la entre els 30-60 cm d'alt. Coberta de pèls erectes; fulles ovals, aspres al tacte. Té flors de color blau, viu, molt obertes, en forma d'estrella; del centre de la corol·la surten les antenes d'un color groc fosc.

Borratja florida
Parts í¹tils: La part més utilitzada de la borratja és l'oli essencial de les llavors. També s'utilitzen les flors, fulles i tiges.
Recomanada per
- Infusió depurativa: (recomanable en afeccions respiratòries i urinàries)Per preparar aquesta infusió necessitem 30g de fulles i flors de borratja per litre d'agua.Se tira l'aigua bullint sobre l'herba i es deixa 10 minutos.Antes de prendre es filtra per eliminar la pelusilla.
- Tisana contra la grip: Es necessiten 40 grams de flors de borratja, saüc i alfàbrega, 30 grams de romaní, hisop i sajolida i 10 fulls d'eucaliptus, centaures i lavanda.Se posen dues cullerades soperes rases per cada mig litre d'aigua. Es bull l'aigua, es troba l'herba barrejada i quan bull es retira del foc i es deixa reposar tapat durant 10 minuts. A continuació es edulcorat amb mel o també es poden afegir unes gotes de llimona.
- Cataplasmes per a la pell: Per a la preparació de cataplasmes per a la pell es necessiten 20 grams de fulles de borratja. Les fulles es piquen i es bullen durant 5 minuts. S'apliquen a temperatura alta, però que es pugui suportar, sobretot furóncols i abscessos amb ajuda d'unes gases.
Usos culinaris
La borratja ha estat utilitzada com a verdura comestible des de l'antiquitat. Amb les fulles de borratja es prepara a Hesse la "Grüne SoíŸe", una salsa verda de la cuina alemanya. Les rels i les flors solen aromatitzar alguns vins europeus.
Recol·lecció
Floreix a la primavera. Les flors es recullen d'una a una. Si es recullen les fulles abans de florir.
Localització
Es troba als guarets, erms i als horts.
Fam. Borraginàcies.
Etiquetes: borraginàcies depurativa pell cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dissabte 28 gener 2023
Cavalcada de Reis a Cervera
Els Pastorets de Calaf 22-23
L'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà guardonada amb el novè premi Sikarra
Pessebre Vivent dels Oficis Perduts 2022
![Les Peixeres Les Peixeres]()
Les Peixeres (66)![Els colors de la Segarra: l'hivern Els colors de la Segarra: l'hivern]()
Els colors de la Segarra: l'hivern (578)![Les Cabanes de tros Les Cabanes de tros]()
Les Cabanes de tros (192)![Terra de castells Terra de castells]()
Terra de castells (216)![Patrimoni religiós Patrimoni religiós]()
Patrimoni religiós (196)![Racons de la Segarra Racons de la Segarra]()
Racons de la Segarra (179)
![Instagram Instagram]()
Instagram #somsegarra (0)
Noticies + Llegides
darrer mes
Cavalcada de Reis a Cervera
Els Pastorets de Calaf 22-23
L'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà guardonada amb el novè premi Sikarra
Pessebre Vivent dels Oficis Perduts 2022
Àlbums destacats

Les Peixeres (66)

Els colors de la Segarra: l'hivern (578)

Les Cabanes de tros (192)

Terra de castells (216)

Patrimoni religiós (196)

Racons de la Segarra (179)

Instagram #somsegarra (0)