Flora
dimarts, 2 de Agost de 2011
Autor: editor
Usos culinaris
La Marialluïsa s'utilitza en la cuina com a planta aromàtica, per a donar sabor a molts plats: peixos, pollastre, amanides , pastissos, etc. També entra a formar part en la combinació de còctels, xarrupets, o begudes fredes perquè hi aporta un toc molt exòtic.
Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es recullen les fulles abans de florir la planta i s'assequen a l'ombra.
Localització
No és planta espontània, però si molt cultivada com a planta medicinal i ornamental a molts horts i jardins.
Fam. Verbenàcies.
Etiquetes: verbenàcies digestiva relaxant cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Marialluïsa (Lippia triphylla)
Autor: editor
Arbust de fulles lanceolades, rugoses, senceres, agrupades en número de 3 o 4 a cada nus. Si es refreguen amb les mans desprenen una olor molt forta a llimó. Flors numeroses, petites de color lila, en panícula gran.
Marialluísa
Part í¹tils: Fulles i flors.
Recomanada per
- Carminatiu: Molt útil per a expulsar els gasos de l'aparell digestiu, evitant les flatulències i l'aerofàgia.
- Estomacal: Per a facilitar la digestió o en estómacs dèbils o nerviosos, exerceix una funció tonificant, digestiva i tranquil·litzant.
- Antirreumàtica: Pel seu contingut en cineol, resulta adequada en el tractament de malalties reumàtiques.
- Mal alè: Quan es té la tendència a tenir halitosi (mal alè) resulta molt útil realitzar rentades amb la infusió d'una cullerada de fulles i flors seques.
- Aparell respiratori: La infusió d'una cullerada de fulles i flors seques resulta beneficiosa per a les afeccions de l'aparell respiratori, especialment per a expulsar les mucositats, per la qual cosa exerceix una funció expectorant. D'igual manera el mateix preparat resulta adequat per a combatre la tos.
- Relaxant: Resulta molt adequada la infusió de herba marialluïsa per a relaxar i tonificar els nervis. Aquesta mateixa infusió es pot afegir a l'aigua del bany per a aconseguir l'efecte tranquil·litzant mencionat.
Usos culinaris
La Marialluïsa s'utilitza en la cuina com a planta aromàtica, per a donar sabor a molts plats: peixos, pollastre, amanides , pastissos, etc. També entra a formar part en la combinació de còctels, xarrupets, o begudes fredes perquè hi aporta un toc molt exòtic.
Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es recullen les fulles abans de florir la planta i s'assequen a l'ombra.
Localització
No és planta espontània, però si molt cultivada com a planta medicinal i ornamental a molts horts i jardins.
Fam. Verbenàcies.
Etiquetes: verbenàcies digestiva relaxant cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dimarts, 8 de Octubre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major de Santa Coloma de Queralt 2024
Festa Major de Calaf 2024
Festa Major de Bellveí 2024
Festa major del Sant Crist de Cervera 2024
Festa Major de Maig de Passanant 2024
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)