Flora
dimarts, 2 de Agost de 2011
Autor: editor
![Marialluísa]()
Usos culinaris
La Marialluïsa s'utilitza en la cuina com a planta aromàtica, per a donar sabor a molts plats: peixos, pollastre, amanides , pastissos, etc. També entra a formar part en la combinació de còctels, xarrupets, o begudes fredes perquè hi aporta un toc molt exòtic.
Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es recullen les fulles abans de florir la planta i s'assequen a l'ombra.
Localització
No és planta espontània, però si molt cultivada com a planta medicinal i ornamental a molts horts i jardins.
Fam. Verbenàcies.
Etiquetes: verbenàcies digestiva relaxant cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Marialluïsa (Lippia triphylla)
Autor: editor
Arbust de fulles lanceolades, rugoses, senceres, agrupades en número de 3 o 4 a cada nus. Si es refreguen amb les mans desprenen una olor molt forta a llimó. Flors numeroses, petites de color lila, en panícula gran.

Marialluísa
Part í¹tils: Fulles i flors.
Recomanada per
- Carminatiu: Molt útil per a expulsar els gasos de l'aparell digestiu, evitant les flatulències i l'aerofàgia.
- Estomacal: Per a facilitar la digestió o en estómacs dèbils o nerviosos, exerceix una funció tonificant, digestiva i tranquil·litzant.
- Antirreumàtica: Pel seu contingut en cineol, resulta adequada en el tractament de malalties reumàtiques.
- Mal alè: Quan es té la tendència a tenir halitosi (mal alè) resulta molt útil realitzar rentades amb la infusió d'una cullerada de fulles i flors seques.
- Aparell respiratori: La infusió d'una cullerada de fulles i flors seques resulta beneficiosa per a les afeccions de l'aparell respiratori, especialment per a expulsar les mucositats, per la qual cosa exerceix una funció expectorant. D'igual manera el mateix preparat resulta adequat per a combatre la tos.
- Relaxant: Resulta molt adequada la infusió de herba marialluïsa per a relaxar i tonificar els nervis. Aquesta mateixa infusió es pot afegir a l'aigua del bany per a aconseguir l'efecte tranquil·litzant mencionat.
Usos culinaris
La Marialluïsa s'utilitza en la cuina com a planta aromàtica, per a donar sabor a molts plats: peixos, pollastre, amanides , pastissos, etc. També entra a formar part en la combinació de còctels, xarrupets, o begudes fredes perquè hi aporta un toc molt exòtic.
Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es recullen les fulles abans de florir la planta i s'assequen a l'ombra.
Localització
No és planta espontània, però si molt cultivada com a planta medicinal i ornamental a molts horts i jardins.
Fam. Verbenàcies.
Etiquetes: verbenàcies digestiva relaxant cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
divendres, 9 de Juny de 2023
Posicionament de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs (EFES) a propòsit del canvi de comarca de Torà i Biosca
Fira de l'Ou 2023
Eleccions municipals 2023 a la Segarra
El Mercadal de Torà 2023
![Marxa dels Castells de la Segarra Marxa dels Castells de la Segarra]()
Marxa dels Castells de la Segarra (297)![Les Peixeres<div style='display:none'> <a href='https://www.kizilaydershaneler.com/' title='kızılay odtülüler'>kızılay odtülüler</a></div> Les Peixeres<div style='display:none'> <a href='https://www.kizilaydershaneler.com/' title='kızılay odtülüler'>kızılay odtülüler</a></div>]()
Les Peixeres (66)![Les Cabanes de tros Les Cabanes de tros]()
Les Cabanes de tros (191)![Terra de castells Terra de castells]()
Terra de castells (216)![Patrimoni religiós Patrimoni religiós]()
Patrimoni religiós (196)![Racons de la Segarra Racons de la Segarra]()
Racons de la Segarra (179)
![Instagram Instagram]()
Instagram #somsegarra (0)
Noticies + Llegides
darrer mes
Posicionament de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs (EFES) a propòsit del canvi de comarca de Torà i Biosca
Fira de l'Ou 2023
Eleccions municipals 2023 a la Segarra
El Mercadal de Torà 2023
Àlbums destacats

Marxa dels Castells de la Segarra (297)

Les Peixeres (66)

Les Cabanes de tros (191)

Terra de castells (216)

Patrimoni religiós (196)

Racons de la Segarra (179)

Instagram #somsegarra (0)