Flora
dimarts 2 agost 2011
Autor: editor

Usos culinaris
La Marialluïsa s'utilitza en la cuina com a planta aromàtica, per a donar sabor a molts plats: peixos, pollastre, amanides , pastissos, etc. També entra a formar part en la combinació de còctels, xarrupets, o begudes fredes perquè hi aporta un toc molt exòtic.
Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es recullen les fulles abans de florir la planta i s'assequen a l'ombra.
Localització
No és planta espontània, però si molt cultivada com a planta medicinal i ornamental a molts horts i jardins.
Fam. Verbenàcies.
Etiquetes: verbenàcies digestiva relaxant cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
Marialluïsa (Lippia triphylla)
Autor: editor
Arbust de fulles lanceolades, rugoses, senceres, agrupades en número de 3 o 4 a cada nus. Si es refreguen amb les mans desprenen una olor molt forta a llimó. Flors numeroses, petites de color lila, en panícula gran.

Marialluísa
Part í¹tils: Fulles i flors.
Recomanada per
- Carminatiu: Molt útil per a expulsar els gasos de l'aparell digestiu, evitant les flatulències i l'aerofàgia.
- Estomacal: Per a facilitar la digestió o en estómacs dèbils o nerviosos, exerceix una funció tonificant, digestiva i tranquil·litzant.
- Antirreumàtica: Pel seu contingut en cineol, resulta adequada en el tractament de malalties reumàtiques.
- Mal alè: Quan es té la tendència a tenir halitosi (mal alè) resulta molt útil realitzar rentades amb la infusió d'una cullerada de fulles i flors seques.
- Aparell respiratori: La infusió d'una cullerada de fulles i flors seques resulta beneficiosa per a les afeccions de l'aparell respiratori, especialment per a expulsar les mucositats, per la qual cosa exerceix una funció expectorant. D'igual manera el mateix preparat resulta adequat per a combatre la tos.
- Relaxant: Resulta molt adequada la infusió de herba marialluïsa per a relaxar i tonificar els nervis. Aquesta mateixa infusió es pot afegir a l'aigua del bany per a aconseguir l'efecte tranquil·litzant mencionat.
Usos culinaris
La Marialluïsa s'utilitza en la cuina com a planta aromàtica, per a donar sabor a molts plats: peixos, pollastre, amanides , pastissos, etc. També entra a formar part en la combinació de còctels, xarrupets, o begudes fredes perquè hi aporta un toc molt exòtic.
Recol·lecció
Floreix a l'estiu. Es recullen les fulles abans de florir la planta i s'assequen a l'ombra.
Localització
No és planta espontània, però si molt cultivada com a planta medicinal i ornamental a molts horts i jardins.
Fam. Verbenàcies.
Etiquetes: verbenàcies digestiva relaxant cuina plantes remeieres
Compartit per viladetora.net
dimecres 27 gener 2021
Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19
Noves restriccions anti-Covid a partir del dia 7 de gener
Curs sobre autosuficiència energètica al món rural de l'Escola Agrària del Solsonès
Allau de nous projectes de parcs eòlics a l'altiplà segarrenc

Exposicions permanents al Castell de Concabella (36)
Marxa dels Castells de la Segarra (167)
Les Peixeres (61)
Els colors de la Segarra: la tardor (209)
Les Cabanes de tros (139)
Terra de castells (192)
Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)
Noticies + Llegides
darrer mes
Convocatòria de la 10a edició del Premi Sikarra
Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19
Noves restriccions anti-Covid a partir del dia 7 de gener
Curs sobre autosuficiència energètica al món rural de l'Escola Agrària del Solsonès
Allau de nous projectes de parcs eòlics a l'altiplà segarrenc
Àlbums destacats

Exposicions permanents al Castell de Concabella (36)

Marxa dels Castells de la Segarra (167)

Les Peixeres (61)
Els colors de la Segarra: la tardor (209)

Les Cabanes de tros (139)

Terra de castells (192)

Patrimoni religiós (196)

Instagram #somsegarra (0)