Flora dissabte 23 juliol 2011

Menta piperita (Mentha Piperita L.)


Autor: editor

Planta vivaç ben coneguda, amb un aroma molt fort de mentol; és un hí­brid que resulta de la unió de la menta aquàtica i la menta virides. Té la tija violada, quadrangular; fulles de color verd fosc o púrpura. De flors liles, bilabiades, agrupades en raïm. Per ser planta hí­brida, gairebé és estèril. Es reprodueix per estolons.

Menta piperita florida

Parts í¹tils: fulles i flors


Recomanada per


  • Neurosis cardí­aca: infusió, es posa en una tassa d'aigua calenta i ensucrada unes gotes d'essència de menta i es veu tot seguit.

  • Inapetència, asma i tos: es fa una infusió de fulles i flors per un total de 15gr. per ½ litre d'aigua bullint. Es pren tres tasses al dia.


Usos culinaris
La menta es fa servir com a condiment d'amanides, sopes, carns. El seu sabor es troba en gelats, confiteria, xiclets i caramels i es barreja amb altres espècies per fer infusions, xarops i licors.

Recol·lecció
Floreix a l'estiu i es recull el segon any de la seva vegetació.

Localització
í‰s molt cultivada en horts, jardins, testos. Alguna vegada es troba subespontània.

Fam. Labiades.

Menta piperita -
Menta piperita
Autor: Franz Eugen Köhler


Etiquetes: labiades tos asma cuina


Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?