Medi ambient dimecres, 24 de Octubre de 2012

El TSJC ratifica la il·legalitat del parc eòlic de la Serra del Tallat


Autor: redacció

El TSJC considera que el parc, amb 33 aerogeneradors, incompleix la normativa urbanística. Els propietaris del parc podran recórrer al Suprem o desmantellar els aerogeneradors

Vista aèria del parc eòlic de la serra del Tallat
Vista aèria del parc eòlic de la serra del Tallat Foto: Chixoy

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la il·legalitat del parc eòlic Acciona a la Serra del Tallat, al municipi lleidatà de Vallbona de les Monges.

El TSJC considera que el parc, amb 33 aerogeneradors, incompleix la normativa urbanística, ja que el projecte no apareix en cap pla d'ordenació urbanística municipal, fet que abans es coneixia com a pla general d'ordenació urbanística, segons ha explicat a Europa Press l'advocada d'Ipcena i de quatre particulars, Elena Moreno.

La sentència és la resposta al recurs plantejat per Acciona i la Generalitat de Catalunya en el Tribunal Suprem a una primera sentència del TSJC el 2008.

El Tribunal Suprem no va resoldre el recurs en trobar un defecte de forma en la sentència i va demanar al TSJC que tornés a pronunciar-se, per la qual cosa els magistrats han tornat a dictar sentència i ho han fet en el mateix sentit que fa quatre anys.

El Tribunal Contenciós-Administriu número 1 de Lleida també va fer pública, el maig del 2011, una sentència que obliga a tirar a terra els 25 molins del parc eòlic del Tallat instal·lats al municipi de Vallbona de Les Monges.

Fa una setmana, el TSJC va declarar també il·legal el parc eòlic de la Serra de Vilobí, entre Tarrés i Fulleda, a la comarca lleidatana de les Garrigues per incomplir la normativa urbanística, atès que el projecte no apareix en cap pla d'ordenació urbanística municipal.



Etiquetes: sentència demolició parcs eòlics serra del Tallat

Ho vols compartir?