Medi ambient dilluns, 10 de Desembre de 2012

Manifest de la Plataforma Aturem el Fracking


Autor: Redacció

A les persones, entitats, col·lectius i administracions signants, tot i ser molt diverses ens uneix una profunda estima per la nostra terra i la gent que la fa créixer

Explotació amb tècnica fracking
Explotació amb tècnica fracking

El text destaca les amenaces contra el territori 'Volen convertir el nostre territori en un escenari on aplicar un sistema devastador per a explotar recursos energètics no renovables, propi d’un model de desenvolupament agònic. Volen ferir el nostre territori a través de la fractura hidràulica o “fracking”, i així anorrear tot allò que coneixem, estimem i preservem. Cal que, entre tots i totes, ho aturem'.

També aposta pel desenvolupament sostenible ' defensem el futur d’aquesta terra i diem sí a un model de desenvolupament i producció sostenibles, diem sí a les dinàmiques econòmiques pròpies de cada territori, sí a la preservació i l’aprofitament del patrimoni i a la cultura, sí a les planificacions transversals correctes i transparents, sí a la gestió intel·ligent i democràtica, sí al paisatge i al medi ambient, sí a la salut i a la qualitat de vida. Sí al futur del territori i de la seva gent'.

I exigeix que la classe política acordi la suspensió de totes les activitats relacionades amb la fractura hidràulica 'exigim que els òrgans de govern del nostre país i els nostres representants polítics acordin immediatament la suspensió de qualsevol llicència d’activitat vinculada a la fractura hidràulica i la promulgació d’una legislació que en prohibeixi la utilització a tot el territori nacional i que col·laborin en aconseguir una prohibició a tota la Unió Europea'.

La PAF - Plataforma Aturem el Fracking es va constituir el passat 24 de novembre en una trobada realitzada a Cervera i que va aplegar a una vintena d'entitats.

Reunió d'entitats contràries al fracking celebrada a Cervera el novembre - Cervera
Reunió d'entitats contràries al fracking celebrada a Cervera el novembre
Foto: Josep M. Santesmasses
esquema del fracking -
esquema del fracking

Manifest-PAF.pdf  + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking entitats oposició

Ho vols compartir?