Medi ambient dimarts 19 març 2013

Els caçadors hauran de deixar el bosc net de cartutxos


Autor: editor

La normativa de la Generalitat per a aquesta temporada permet que es puguin abatre senglars a partir de l'1 de juliol a Lleida i Girona

Els cartutxos utilitzats en qualsevol modalitat de cacera s'hauran de recollir
Els cartutxos utilitzats en qualsevol modalitat de cacera s'hauran de recollir

Els caçadors hauran de deixar el bosc net de cartutxos utilitzats durant la jornada de caça en qualsevol modalitat de cacera. Aquesta és una de les novetats que recull la normativa de la temporada de caça 2013-2014, que avui s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i que abasta tant la caça major (senglars, cérvols, cabirols, etc.) com la menor (perdius, guatlles, tórtores, tudons...).
 
Tot i que, en general, la temporada de caça del senglar s'estén d'octubre a març, tant a Lleida com a Girona la Generalitat permetrà que se'n cacin a partir de l'1 de juliol, amb l'objectiu d'evitar que l'abundància de les poblacions d'aquesta espècie facin mal als conreus. Així, a les comarques de Girona i de Lleida, durant els mesos de juliol i agost, la caça del porc senglar es podrà realitzar quan hagi produït danys a l'agricultura, comunicant-ho prèviament al Departament o bé als Agents Rurals.

Per segon any consecutiu i com a mesura per evitar accidents durant la pràctica de la caça major, es manté l'obligació de col·locar senyals durant les batudes als camins i pistes forestals que accedeixin a la zona de la batuda. La normativa especifica les característiques i els símbols que han d'utilitzar aquests senyals.

Cacera de senglars -
Cacera de senglars


Etiquetes: caçadors reglamentació cartutxos porc senglar
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?