Medi ambient dimarts, 2 de Febrer de 2021

La Ponència Ambiental avala una planta fotovoltaica a Santa Coloma de Queralt de 154 hectàrees


Autor: ACN

Amb una capacitat de fins a 50 MW. L'òrgan de la Generalitat ha detectat alguns aspectes que s'hauran de modificar si es vol tirar endavant

La Ponència Ambiental avala una planta fotovoltaica a Santa Coloma de Queralt de 154 hectàrees
La Ponència Ambiental avala una planta fotovoltaica a Santa Coloma de Queralt de 154 hectàrees Foto: Enel Green Power España

La Ponència d'Energies Renovables del Departament de Territori i Sostenibilitat ha avalat la construcció d'una planta fotovoltaica a Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra, Conca de Barberà) que preveu ocupar 154,54 hectàrees i una capacitat de fins a 50 MW. Tot i això, l'empresa que impulsa el projecte, Brigola Solar S.L., haurà de fer diversos canvis per poder-lo tirar endavant. De moment, la Generalitat li ha donat un termini de dos anys per adaptar la instal·lació a les normatives vigents.

L'òrgan de la Generalitat però, ha detectat alguns aspectes que s'hauran de modificar si es vol tirar endavant. La intenció inicial de l'empresa era col·locar alguns panells en zones declarades 'd'interès ecològic paisatgístic', un aspecte que la Ponència no ha acceptat i ha instat a que es reubiquin únicament en sòl agrícola. A més, 'a nivell paisatgístic, la planta elèctrica suposarà un element de gran estridència, amb un potent impacte visual', s'ha apuntat en l'informe. Amb tot, l'òrgan ha demanat 'millorar la implantació sota el criteri de proporcionalitat i de respecte amb la matriu biofísica del territori, en el benentès que pot ser necessària la seva reducció'.

Paral·lelament, hi ha altres aspectes que no s'ajustarien a la normativa mediambiental. En concret, l'informe la Ponència ha demanat a la companyia promotora que inclogui una vintena de qüestions en l'estudi d'impacte ambiental, referents a protecció de la fauna, dels camins o de prevenció d'incendis forestals, entre altres. Per altra banda, l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt el passat setembre va suspendre per un any l'atorgament de llicències per a instal·lacions d'energies renovables. A més, el consistori també ha posat de manifest altres aspectes que, al seu parer, s'haurien de modificar, com ara qüestions d'impacte paisatgístic. Tots aquests canvis s'hauran de fer en un termini màxim de dos anys.



Font: infocamp   + info (enllaç extern)

Etiquetes: parcs eòlics plantes fotovoltaiques santa coloma de queralt

Ho vols compartir?