Medi ambient dilluns, 6 de Març de 2023

Nous projectes eòlics a l'altiplà segarrenc


Autor: somsegarra

Contemplen 11 aerogeneradors a la zona nord-est amb una capacitat total de 67 MW i 12 aerogeneradors a la zona sud amb una capacitat total de 68 MW

Nous projectes eòlics a l'altiplà segarrenc
Nous projectes eòlics a l'altiplà segarrenc Foto: gencat

Els projectes de centrals eòliques que es van presentar el 2020 i que es van aturar arran de la reforma legal i de procediment s'estan tornant a presentar.
El Departament d'Acció Climàtica ha presentat a informació pública la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia de 2 projectes presentats per Desarrollos Eólicos Anoia i Segarra III.

Parc eòlic Anoia i Segarra II, de 29,9 MW. Afecta els termes municipals de d'Ivorra (2) i Estaràs (3) i consta de consta de 5 aerogeneradors. La infraestructura d’evacuació afecta als termes municipals d'Ivorra, Estaràs, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Calaf, Sant Martí, els Prats, Rubió, Veciana i Calonge de Segarra. El pressupost total de la instal·lació és de 25.610.937'12 €. Exposició pública fins el 31/03/2023 (+ info)

Parc eòlic Anoia i Segarra III de 37,2 MW. Consta de 6 aerogeneradors i una torre meteorològica de 115 metres d'alçada i afecta els termes municipals de Castellfollit de Riubregós (3) i Calonge de Segarra (3) (ja es va presentar el setembre del 2020 amb 8 aerogeneradors i 49,6 MW). La infraestructura d’evacuació afecta als termes municipals de Calonge de Segarra, Pujalt, Calaf, Sant Martí Sesgueioles, els Prats de Rei, Veciana i Rubió El pressupost total de la instal·lació és de 25.720.882,58 euros. Exposició pública fins el 6/04/2023 (+ info)

Ambdós estarien connectats a la subestació SET Calonge 30/220 kV a Calonge de Segarra.

Els dos parcs contemplen aerogeneradors marca SIEMENS-GAMESA, model SG 6.0-170, de 6,2 MW de potència unitària, amb una altura de boixa (centre del rotor) de 115 m i diàmetre 170 m. L'impacte és de 200m d'alçada i són més alts que els que hi ha instal·lats actualment en aquesta zona.

Recentment, se n'han presentat dos més de ENERGIA INAGOTABLE DE FURUD, S.L. i ENERGIA INAGOTABLE DE HYDRA, S.L., pertanyents al grup Forestalia

Parc Eòlic Panadella de 38,50 MW. Presentat per ENERGIA INAGOTABLE DE FURUD, S.L.. Consta de 7 aerogeneradors de 5,5 MW de potència unitària, amb una potència total instal·lada de 38,50 MW limitada a 37,45 MW. Situats en el terme municipal d'Argençola. Els aerogeneradors tenen 3 pales amb un diàmetre de 158 metres de longitud i una alçada de boixa de 120,9 metres, i les seves línies soterrades d'interconnexió a 30 kV.

Exposició pública fins el 3/05/2023 (+ info)

Parc Eòlic Cantagalls de 30 MW. Presentat per ENERGIA INAGOTABLE DE HYDRA, S.L.. Consta de 5 aerogeneradors de 6 MW de potència unitària, amb una potència total instal·lada de 30 MW. Situats en el terme municipal d'Argençola. Els aerogeneradors tenen 3 pales amb un diàmetre de 175 metres de longitud i una alçada de boixa de 135 metres, i les seves línies soterrades d'interconnexió a 30 kV. Les línies subterrànies d'interconnexió de 30 kV arriben a la subestació transformadora SE Rubió 66/220 kV.

Exposició pública fins el 16/05/2023 (+ info)

Macroprojectes rebutjats


El ministeri de Transició Ecològica, que té la competència d'autoritzar els projectes que superen els 50MW, ha emès una declaració d'impacte ambiental desfavorable a tres projectes que va presentar Green Capital són els de:
Parc Eòlic Suró, en el municipis de Ribera d'Ondara, Montoliu de Segarra , Talavera (Lleida), Santa Coloma de Queralt i Llorac, de 72 MW potència i 12 aerogeneradors.

Parc Eòlic Ferriols, en el municipis de Bellprat,Santa Coloma de Queralt i Pontils, de 72 MW potència i 12 aerogeneradors.

Parc Eòlic Els Plans, en el municipis de Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Conesa i Sarral, de 66 MW potència i 11 aerogeneradors.

En tots ells es considera que causarien impactes adversos significatius sobre el medi ambient i veu insuficients les mesures proposades pel promotor

Per altra, recentment, la Comissió d'Urbanisme de Lleida ha suspès dos projectes que ja tenien el vist-i-plau mediambiental de la Generalitat. Es tracta dels projectes Conca de Barberà II i III, que contemplaven 18 aerogeneradors en els municipis de Talavera i Ribera d'Ondara.

Parc eòlic anoia-segarraIII -
Parc eòlic anoia-segarraIII
Foto: somsegarra
Parc eòlic anoia-segarraII -
Parc eòlic anoia-segarraII
Foto: somsegarra
Parc eòlic La Panadella -
Parc eòlic La Panadella
Foto: somsegarra
Parc eòlic Cantagalls -
Parc eòlic Cantagalls
Foto: somsegarra


Etiquetes: parcs eòlics segarra

Ho vols compartir?