Patrimoni divendres, 20 de Febrer de 2015

L’INCASÒL impulsa la rehabilitació de 18 nuclis antics arreu de Catalunya


Autor: somsegarra

Entre ells Castellfollit de Riubregós i els nuclis del Soler i Mirambell a Calonge de Segarra

Castell de sant Esteve
Castell de sant Esteve Foto: Ramon Sunyer

L’Institut Català del Sòl,INCASÒL, iniciarà aquest any un total de 18 actuacions en els nuclis antics de diferents poblacions de Catalunya. Aquestes intervencions estan vinculades al Protocol de l’1% Cultural i al programa Reviure les Velles Ciutats, així com a acords amb diferents ajuntaments i administracions catalanes. Es preveu que tots els projectes comencin durant el 2015 i el pressupost total previst per a executar-los és de 5.198.070 euros.

Entre aquests destacar la 2a fase de restauració del Castell de Castellfollit de Riubregós dotat amb 120.000, 1% Cultural, i la reurbanització dels nuclis del Soler i Mirambell a Calonge de Segarra amb 240.00 euros, dins el programa Reviure les Velles Ciutats.

Les actuacions en els nuclis antics s'inscriuen en els diferents protocols de col·laboració d'aplicació de l'1% cultural signats pels departaments de Cultura i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per un període de temps concret i que duu a terme l'Institut Català del Sòl. A més, l’INCASÒL treballa també en el marc del programa Reviure les velles Ciutats, dotat amb fons propis.

Ambdues línies d'actuació tenen com a objectiu rehabilitar edificis del patrimoni públic i actuar ordenant espais urbans per frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. Així s'aconsegueix fer una tasca de recuperació i rehabilitació que n'afavoreix la reactivació.

El nucli de Mirambell a Calonge de Segarra - Mirambell
El nucli de Mirambell a Calonge de Segarra
Foto: Ramon Sunyer

incasol-18-nuclis.pdf



Etiquetes: incasol rehabilitació nuclis cultural reviure ciutats velles

Ho vols compartir?