Polí­tica divendres 16 novembre 2012

Els candidats debaten les seves propostes electorals a Cervera


Autor: Jaume Moya

L'acte va ser organitzat per l’Assemblea Nacional de Catalunya

Els candidats debaten les seves propostes electorals a Cervera
Els candidats debaten les seves propostes electorals a Cervera Foto: Jaume Moya

El passat divendres 16 de novembre l’Auditori de Cervera va acollir el debat “Què hem de votar el proper 25 de novembre”, organitzat per l’Assemblea Nacional de Catalunya. L’acte fou presentat per Ramon Royes, Paer en Cap de Cervera, i Jaume Moya, coordinador de la Segarra per la Independència i moderat per Albert Turull, membre del secretariat nacional de l’ANC. Davant una vuitantena d’assistents, representants de les terres de Lleida a les llistes al Parlament de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC, SI i CUP van contestar a un qüestionari previ relatiu al seu posicionament respectiu de cara als plantejaments de l’Assemblea sobre la sobirania del poble català, els treballs per assolir l’Estat propi i la predisposició al treball conjunt per aconseguir un nou Estat integrador, democràtic i lliure. Durant el debat, van contrastar les respectives propostes electorals. L’acte va finalitzar amb un torn de preguntes per part dels assistents en el qual el públic va poder interrogar directament als candidats respecte el seu concepte sobre el caràcter plebiscitari de les eleccions, la integració dins d’Europa, l’exercici del dret a decidir i les polítiques que en matèria de seguretat, fiscalitat, sistema bancari, política energètica i protecció del medi ambient que caldria seguir en un nou Estat català independent.

Durant l’acte, la Segarra per la Independència va explicitar que l’ANC no demana el vot per cap llista ni coalició electoral, tot i que dóna suport a les candidatures que han integrat dins del seu programa els tres punts programàtics proposats des de l’Assemblea (CiU, ICV, ERC, SI i CUP) i insta a la màxima participació a les eleccions per part d’aquells que desitgin l’alliberament nacional.

D'esquera a dreta:  Santi Costa (SI), Salvador Bordes (CiU), Sara Alarcón (ERC), Albert Turull (ANC), Sara Vilà (IC-V), Josep A. Vilalta (CUP) i Joan Valldaura (PSC) - Cervera
D'esquera a dreta: Santi Costa (SI), Salvador Bordes (CiU), Sara Alarcón (ERC), Albert Turull (ANC), Sara Vilà (IC-V), Josep A. Vilalta (CUP) i Joan Valldaura (PSC)
Foto: Jaume Moya
Els assistents al debat a l'Auditori de Cervera - Cervera
Els assistents al debat a l'Auditori de Cervera
Foto: Jaume Moya


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: eleccions parlament anc

Ho vols compartir?