Polí­tica divendres, 6 de Setembre de 2013

El Fòrum l’Espitllera intervé a Brussel•les en la conferència europea sobre el Fracking


Autor: PAF

centenars d'activistes i entitats contra el fracking es troben a Brussel·les amb motiu de la conferència del Grup europeu dels Verds per posar en comú la lluita contra la fractura hidràulica

desplegament de la pancarta contra el fracking a la seu del Parlament europeu
desplegament de la pancarta contra el fracking a la seu del Parlament europeu Foto: Jaume Moya

Aquest dijous 5 de setembre ha tingut lloc al Parlament Europeu de Brussel•les la trobada del grup dels Verds per debatre i posar en comú les estratègies per frenar l’amenaça del fracking. L’esdeveniment, dirigit pels eurodiputats José Bové i Raül Romeva, ha reunit centenars d’activistes i càrrecs electes de diversos països amenaçats per aquesta tècnica (com el Regne Unit, França, Romania, Polònia, Suècia o Holanda), així com diversos representants de les plataformes catalanes i espanyoles.
El Fòrum l’Espitllera, entitat integrada dins la Plataforma Aturem el Fracking, ha estat representat pel seu secretari, Jaume Moya, qui ha pres la paraula en la sessió plenària en nom de les entitats catalanes i espanyoles en lluita contra aquesta agressió. En la seva intervenció, Moya ha denunciat la bombolla especulativa en que s’està convertint els projectes de fractura hidràulica, ja que, tot i que la majoria de les evidències i els experts coincideixen a manifestar que l’hipotètic recurs existent no fa rendible la explotació, cada cop hi ha més interessos i intermediaris interessats en que els projectes tirin endavant. Durant les sessions de treball, s’han exposat les evidències dels riscos que suposa el fracking sobre la salut, el medi ambient (especialment, l’aigua), el paisatge i les economies locals, i s’han contrastat experiències de mobilitzacions arreu que estan aconseguint dissuadir als seus promotors de la implantació d’aquesta activitat.
La jornada, que havia començar el dimarts 4 amb una reunió conjunta dels activistes catalans i espanyols (amb representants també d’Andalusia, País Basc i País Valencià), ha servit per enfortit una bona xarxa d’enllaços de les entitats en lluita i aprendre de les experiències conjuntes.
Per altra banda, el proper 17 de setembre comencen les sessions de treball al Parlament de Catalunya de la comissió creada per debatre sobre el projectes de fracking. S’hi preveuen trenta-cinc compareixences d’experts i afectats, entre les quals hi ha diversos membres de la Plataforma Aturem el Fracking.

La filmació de la jornada és accessible a http://www.greenmediabox.eu/archive/2013/09/05/unfracked/ (la intervenció de la PAF, a partir de 1: 50)

instant de la reunió de les plataformes espanyoles i catalanes - Brusel·les
instant de la reunió de les plataformes espanyoles i catalanes
Foto: Jaume Moya
intervenció de Jaume Moya en representació de les plataformes catalanes i espanyoles - Brusel·les
intervenció de Jaume Moya en representació de les plataformes catalanes i espanyoles
Foto: RaÚl Romeva


Font: Fòrum l'Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking greens Brusel·les PAF Espitllera Jaume Moya

Ho vols compartir?